InfoFoto: Ekonomski fakultet Kragujevac

Ekonomski fakultet uspostavio saradnju sa “Vodovodom”

Autor: Branko Vukašinović
14:00 | Petak, 05 02 2021

Ekonomski fakultet kragujevačkog Univerziteta uspostavio je saradnju sa Javno-komunalnim preduzećem “Vodovod i kanalizacija”. Cilj saradnje je, između ostalog, organizovanje stručne prakse za studente ove visokoškolske ustanove. 

Sporazum o saradnji potpisali su dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Кragujevcu Petar Veselinović i izvršni direktor za oblast ekonomike i finansija JКP “Vodovod i kanalizacija”, Dejan Ružić. 

Cilj Sporazuma je povezivanje institucija visokog obrazovanja i javnog sektora u svrhu unapređenja nauke, inovacija i tehnološkog razvoja kroz sprovođenje konkretnih aktivnosti koje imaju obrazovnu, primenjenu i razvojnu dimenziju. Neposredni rezultati saradnje odnosiće se na povezivanje studenata, saradnika i nastavnika Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Кragujevcu i zaposlenih u JКP   Vodovod i kanalizacija Кragujevac, radi zajedničkih aktivnosti na istraživačko-razvojnim i inovacionim projektima koji su bazirani na naučnom pristupu i praktičnoj primeni. Osim toga, ovim Sporazumom, studentima Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Кragujevcu, biće omogućena stručna praksa u ovom javnom preduzeću, a sve u cilju unapređenja njihove edukacije, kako bi nakon studija lakše došli do posla”, navodi se u saopštenju Ekonomskog fakulteta.

Sa Ekonomskog fakulteta kragujevačkog Univerziteta poručuju da će, i u narednom periodu, nastojati da ostvare saradnju sa kompanijama iz privatnog i javnog sektora i intenzivirati spajanje teorijskih i praktičnih znanja svojih studenata.