Info

EKSKLUZIVNO: Nikoliću odzvonilo - Saznajte ko dolazi na njegovo mesto, a nije Stevanović

Autor: infokg.rs
16:00 | Subota, 11 11 2017

U proteklih nekoliko dana u beogradskim medijima ponovo provejava informacija da je na pomolu smena aktuelnog gradonačelnika Kragujevca, Radomira Nikolića, a da bi na čelu grada mogao da ga zameni nekadašnji dugogodišnji prvi čovek našeg grada Veroljub Stevanović. Izvori portal InfoKG potvrđuju da je Nikoliću odzvonilo i da su mu odbrojani dani na mestu prvog čoveka grada na Lepenici. 

U samom vrhu SNS-a već odavno zbijaju šale na račun mlađeg Nikolića i apsolutno su svesni činjenice da on nije dorastao vođenju četvrtog po veličini grada u zemlji. Zahtevi za njegovu smenu stižu i iz samog Kragujevca, kako od koalicionih partnera, tako i od članova i funkcionera SNS-a, dok ga je čaršija otpisala još onog dana kada je postalo jasno da Tomislav Nikolić neće dobiti podršku SNS-a da se kandiduje za novi mandat na mestu predsednika Republike.

Ipak, prema saznanjima portala InfoKG, izvesno je da će ga na mestu prvog čoveka grada zemeniti neko od odbornika iz redova SNS-a, u ovom trenutku najbliži tome je šef odborničke grupe u gradskom parlamenti i narodni poslanik Goran Kovačević.  

Kako naš izvor navodi, SPS i JS ostali bi u vlasti i nakon ove rokade, uz moguće izmene kadrovskih rešenja u Gradskom veću, dok bi Stevanoviću i ZZŠ-u bilo ponuđeno da učestvuju u novoj vlasti, ali sigurno ne u obimu u kom to oni očekuju. Stevanović preko Boška Ničića, gradonačelnika Zaječara i odskoro člana predsedništva SNS-a, pokušava da za sebe i svoju partiju izdejstvuje što bolju poziciju. Nezvanično, Stevanović je zainteresovan i da se u slučaju prevremenih parlamentarnih izbora nađe na listi SNS-a. Ostaje da se vidi koja funkcija će Stevanoviću biti ponuđena.

Izvesno je da bi značajnu ulogu u novoj podeli igrao i bivši predsednik Skupštine grada Milan Urošević i da će se njegov SPO vratiti u gradsku vlast. Ulazak u koaliciju verovatno će biti ponuđen i LDP-u, ali i lokalnoj Grupi građana PZNG.