Info

EKSKLUZIVNO: U Kragujevcu će se proizvoditi plastični delovi za PORSCHE

Autor: Jovana Mladenović
13:13 | Četvrtak, 27 12 2018

Kompanija Sigit Srbija, deo Sigit grupe, koja se bavi proizvodnjom plastičnih delova za automobilsku industriju, na spisak auto kuća sa kojima sarađuje upisala je još jedno prestižno ime - Porsche.

Ovo je u intervjuu za InfoKG otkrio Davor Veličkovski, predsednik Sigit Srbija, glavnog Fiatovog komponentaša u svetu u proizvodnji plastičnih delova, koji sarađuje i sa BMW-om, Jaguarom, Mercedesom, Land Roverom, Renaultom, Audijem, Seatom.

Veliki intervju sa predsednikom kompanije Sigit Srbija čitajte na: DAVOR VELIČKOVSKI - "Sigit" Srbija lider i model za uspeh cele "Sigit" grupe 

"Sklopili smo saradnju sa Porscheom i time se posebno možemo pohvaliti jer je to jedan veliki projekat. Kad kažem veliki, ne mislim na obim proizvodnje za njih, već na ogroman značaj koji to ima za našu kompaniju, pa samom tim i ugled ovdašnje auto industrije. To nam otvara mnogo novih mogućnosti, a sama proizvodnja kreće u martu 2019. godine", objasnio je Veličkovski.

On je takođe otkrio i da će 2020. godina biti velika "odskočna daska" za našu automobilsku inustriju, a zašto je to tako čitajte na: EKSKLUZIVNO: 2020. ogroman skok naše auto industrije, u FIAT stiže još jedan model, nova radna mesta