Info

Energetika nastavila s isporukom grejanja, a evo kada stižu računi za to

Autor: Jovana Mladenović
10:00 | Utorak, 05 05 2020

Zbog niskih spoljnih temperatura u večernjim i ranim jutarnjim satima, ali i zbog zabrane kretanja koja je još uvek na snazi od 18 do 5 sati ujutru, a za starije sugrađane ceo dan, Energetika će do daljeg isporučivati grejanje svojim korinsicima. Zaduženje za isporuku toplotne energije u ovom periodu obračunaće se u periodu od oktobra do decembra tekuće godine.

Gradsko veće na sednici održanoj juče usvojilo je zaključak o isporuci toplotne energije i nakon završene grejne sezone. 

Razlog za donošenje ovog zaključka je obezbeđenje kontinuiteta u obavljanju komunalne delatnosti snabdevanja toplotnom energijom, van grejne sezone, imajući u vidu i činjenicu da sugrađani stariji od 65 godina veći deo dana provode u izolaciji.
 
Budući da je grejna sezona 2019/2020 završena, zbog niskih spoljnih temperatura, Energetika Kragujevac će nastaviti sa isporukom grejanja do stvaranja uslova za prekid isporuke toplotne energije, odnosno povećanja spoljne temperature. 

Zaduženje za isporuku toplotne energije u ovom periodu obračunaće se na način koji će najmanje opterećivati budžete krajnjih korisnika u periodu od oktobra do decembra 2020. godine.