Info

“Energetika” odlaže otpad u Jovanovcu

Autor: Branko Vukašinović
13:10 | Utorak, 07 11 2017

“Energetika” će odlagati neopasan otpad, pepeo i šljaku, na deponiji u Jovanovcu, odlučeno je na sednici Gradskog veća u cilju obezbeđivanja kontinuiranog obavlјanja komunalne delatnosti i nesmetanog snabdevanje grada toplotnom energijom. Lokacija je privremena, do promene tehnologije proizvodnje toplotne energije, poručeno je sa sednice Gradskog veća. 

Kragujevačka toplana je početkom novembra uputila inicijativu za donošenje ove odluke, jer zbog teške ekonomske situacije, otežanom velikim dugovanjima, nije u situaciji da obezbedi deponovanje neopasnog otpada na drugi odgovarajući način.  Iz “Energetike” poručuju da je u toku postupak  javne nabavke za promenu tehnologije supstitucije kotlova na ugalј - kotlovima na prirodni gas, kao i da su izradili klasifikaciju elektrofilterskog pepela i šlјake kod ovlašćene institicije, o čemu poseduju izveštaje. 

Na sednici Gradsko veće odobrena su sredstva u iznosu od gotovo 455.000 dinara za saniranje štete na stambenim objektima, nastale zbog olujnog vetra u nevermenu koje je početkom septembra zahvatilo teritoriju Kragujevca, ali i za nadoknadu štete na stočnom fondu zbog ujeda pasa lutlica.