Info

Energetika se sprema da “podgreje” Kragujevac

Autor: Branko Vukašinović
13:00 | Utorak, 07 05 2019

Energetika će usled niskih temperatura za ovo doba godine tokom popodneva početi da isporučuje toplotnu energiju u pojedinim delovima grada, dok će do jutra domovi svih korsnika sistema daljinskog grejanja na teritoriji Kragujevca biti topli. To je za InfoKG izjavio pomoćnik direktora kragujevačke toplane, Dejan Milošević. U međuvremenu oglasilo se i Gradsko veće sa čije sednice je saopšteno da će se zaduženje za grejanje u maju obračunati na način koji će najmanje opterećivati budžete krajnjih korisnika, raspodelјeno na rate, u periodu od oktobra do decembra 2019. godine.    

Usled niskih temeratura za ovo doba godine, pojedini Kragujevčani su se žalili na to što Energetika ne isporučuje toplotnu energiju, pa im je u kućama i stanovima hladno. Iz Energetike poručuju da će od popodneva do jutra toplotnu energiju isporučiti svim korisnicima, iako je grejna sezona zavanično završena još 15. aprila, a postorojenja su bila u pripravnosti do 3. maja, što je u skladu sa Odlukom o snabdevanju grada toplotnom energijom.

Radimo pripremu postrojenja i očekujemo da već tokom popodneva počnemo sa isporukom toplotne energije u pojedinim delovima grada, a u ostalim će radijatori biti topli tokom noći ili ujutru. Činimo velike napore da osposobimo sistem i da svih šest kotlarnica stavimo u opticaj, jer smo već krenuli sa remontom postrojenja, ali ćemo učiniti sve da građani budu zadovoljni”, rekao je za InfoKG pomoćnik direktora Energetike, Dejan Milošević.   

U Energetici naglašavaju da će zbog neuobičajeno niskih temeratura za ovo doba godine toplotnu energiju isporučivati dokle god to bude bilo potrebno, odnosno u zavisnosti od vremenskih prilika. 

U međuvremenu oglasilo se i Gradsko veće koje je donelo zaklјučak kojim se Energetika obavezuje da odmah otpočne sa isporukom toplotne energije.  

Iako je grejna sezona 2018/2019. okončana 3. maja, u skladu sa Odlukom o snabdevanju grada toplotnom energijom, zbog niskih temperatura, Energetika će tokom dana ponovo pokrenuti sisteme za grejanje, koji će biti u funkciji sve do stvaranja uslova za prekid isporuke toplotne enregije. Zaduženje za grejanje u maju obračunaće se na način koji će najmanje opterećivati budžete krajnjih korisnika, raspodelјeno na rate, u periodu od oktobra do decembra 2019. godine”, navodi se u saopštenju Gradskog veća.