Entoni Godfri u Kragujevcu: Predavanje novog ambasadora SAD-a na Pravnom fakultetu

Četvrtak, 20 Februar 2020 13:00Autor: Branko VukašinovićFoto: Savez studenata Pravnog fakulteta u Kragujevcu

Amabasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, Entoni Godfri, održaće predavanje na temu “Odnosi Srbije i Amerike” sutra od 13 časova u Konferencijskoj sali kragujevačkog Pravnog fakulteta. 

Događaj je od izuzetne važnosti jer je Savez studenata Pravnog fakulteta u Kragujevcu omogućio da Pravni fakultet u Kragujevcu bude prva obrazovna institucija koju će novi ambasador Sjedinjenih Američkih Država posetiti. Ovim putem se zahvaljujemo ambasadi Sjedinjenih Američkih Država na odličnoj višegodišnjoj saradnji, kao i ambasadoru Godfriju što će održati edukativno predavanje za naše studente”, saopšteno je iz Saveza studenata Pravnog fakulteta u Kragujevcu. 

Entoni Godfri je od oktobra prošle godine ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, a tu funkciju je nasledio od Kajla Skota. Prema pisanju nacionalnih medija, Godfri iza sebe ima skoro 40 godina službe u američkoj mornarici i diplomatiji. Od 2015. do 2019. godine bio je najpre ministar-savetnik za politička pitanja, a zatim i zamenik ambasadora SAD u Moskvi. Smatra se stručnjakom za srednje-evropske i južnoevropske poslove, navodi se u biografiji.

Najnovije vesti iz ove kategorije

f