InfoFoto: Glas Šumadije

EPILOG brutalnog sukoba navijača Zvezde i Radničkog: Uhapšeno 9 osoba, prekršajne prijave protiv trojice maloletnika

Autor: InfoKG
11:30 | Ponedeljak, 01 11 2021

Uhapšeno je devet osoba tokom jučerašnjeg brutalnog sukoba navijača Crvene zvezde i Radničkog 1923, saopšteno je iz kragujevačke Policijske uprave. Protiv ovih osoba podnete su krivične prijave, a prekršajne protiv trojice maloletnika, koji su učestvovali u tuči. Pored toga, prekršajna prijava će biti podneta i protiv dvadesetogodišnjeg navijača „Crvene zvezde“, koji je hteo da unese baklju na stadion. 

Kragujevačka policija, brzom i efikasnom akcijom, sprečila je juče, oko 12:15 časova, eskalaciju sukoba između navijača fudbalskih klubova “Crvena zvezda“ i “Radnički“ i uhapsili devet osoba.

Nadležni tužilac ih je saslušao i protiv njih su podnete krivične prijave, zbog sumnje da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje.

Takođe, policija će protiv trojice maloletnika, jednog sedamnaestogodišnjaka i dvojice šesnaestogodišnjaka, koji su takođe učestvovali u tuči, podneti prekršajne prijave po Zakonu o javnom redu i miru.

Policija je dvadesetogodišnjeg navijača „Crvene zvezde“ sprečila da na stadion unese baklju, pa će protiv njega, po Zakonu o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama, biti podneta prekršajna prijava.