InfoFoto: kragujevac.rs

EU finansira rekonstrukciju igrališta na Trgu slobode i Aerodromu sa 100.000 evra

Autor: Branko Vukašinović
10:00 | Četvrtak, 25 07 2019

U Kragujevcu bi trebalo da do početka septembra budu u potpunosti rekonstruisana dva igrališta i to u parku pored Doma sindikata i na Aerodromu, a radovi se finansiraju iz pretpristupnih fondova Evropske unije sa ukupno 100.000 evra. U planu je da na Trgu slobode, pored igrališta, bude postavljena i mala fontana, slična onoj u Kreativnom parku. 

Na Trgu slobode u blizini Doma sindikata, uklanjanjem dotrajalog mobilijara, otpočela je rekonstrukcija jednog od dva igrališta u Kragujevcu, koji se grade zahvaljujući sredstvima iz pretpristupnih fondova Evropske unije. 

“Vrednost igrališta, koje se na zadovoljstvo roditelja i mališana, radi u skladu sa svim propisima EU o zaštiti i sigurnosti dece, je 50.000 evra. Svojim izgledom, funkcionalnošću i bezbednošću igralište će omogućiti bezbrižnu igru. Posle Kreativnog parka ovo će biti jedno od najmodernijih i najlepših igrališta na teritoriji grada”, izjavio je član Gradskog veća za lokalnu samoupravu, Vitomir Nedeljković i dodaje da će na igralištu kod Dom sindikata biti postavljena gumena podloga i brojne sprave i rekviziti.  

Kada je reč o igralištu na Aerodromu, koje se nalazi u centru ove mesne zajednice, tačnije između zgrada, rekonstrukcija bi trebalo da počen sutra. Vrednost tih radova je, takođe, 50.000 evra.

Radovi na rekonstukciji ova dva igrališta trebalo bi da budu okončani početkom septembra, za kada je planirano i svečano otvaranje. 

Iz lokalne samouprave najavljuju da će sredstvima iz gradskog budžeta na Trgu slobode, u blizini igrališta, biti sređen i preostali deo tog prostora, tako što će biti popločan, postavljene nove klupe i sređena postojeća česma. Dodaju da je u planu i postavljanje male fontane, slične onoj u Kreativnom parku. Za sada još uvek nije poznato koliko će novca biti utrošeno za te namene i kada će radovi početi.