InfoFoto: JKP Šumadija

Evo kada se otvara deo Knez Mihailove za saobraćaj

Autor: Branko Vukašinović
14:30 | Petak, 10 07 2020

Radovi na rekonstrukciji ulice Kneza Mihaila na potezu od Malog parka kod Zelene pijace do Trga Mala vaga privode se kraju i taj deo će biti pušten za saobraćaj od utorka, potvrdili su za InfoKG u kragujevačkom Preduzeću za puteve. Dodaju i da će od tada zbog rekonstrukcije biti zatvoren drugi deo ove ulice, tačnije od raskrsnice kod Trga Mala vaga do Šest topola. 

U toku je rekonstrukcija dela državnog puta kroz Kragujevac, tačnije najoštećenijih delova Lepeničkog bulevara i ulice Kneza Mihaila, koju finasira Vlada posredstvom Puteva Srbije sa 54,5 miliona dinara. Radovi se izvode po fazama, a do sada je rekonstruisana ulica Lepenički bulevar, od hale Jezero do raskrsnice sa ulicom Dr Zorana Đinđića, kao i od zgrade Interšpeda do Zastavinog solitera. 

U okviru treće faze radova, privodi se kraju rekonstrukcija ulice Kneza Mihaila od Malog parka kod Zelene pijace do Trga Mala vaga. 

Radnici Javnog komunalnog preduzeća “Šumadija” su na raskrsnici ulica Lepenički bulevar, 27. mart, Kneza Mihaila i Kosvoska očistili od korozije i ofarbali portalni nosač za semafore, postavili putokazne table i ugradili nedostajuću vertikalnu signalizaciju. 

Iz Preduzeća za puteve Kragujevac kažu da privode kraju asfaltiranje dela ulice Kneza Mihaila, kao i da će tokom vikenda obeležiti ovu saobraćajnicu. 

Naglašavaju da će ona biti puštena za saobraćaj u utorak, a da će od tada krenuti rekonstrukcija drugog dela ulice Kneza Mihaila od raskrsnice kod Trga Mala vaga do Šest topola. Dodaju da će od utorka ova raskrsnica biti zatvorena za saobraćaj. 

Plan je da ti radovi, ukoliko vremenske prilike dozvole, budu okončani najksanije do 25. jula, čime će biti okončan ovaj projekat rekonstrukcije dela državnog puta kroz Kragujevac, zaključuju iz ovdašnjeg Preduzeća za puteve.

Podsetimo i da su iz Preduzeća za puteve Kragujevac ranije izjavili da ova rekonstrukcija ne podrazumeva izgradnju kružnog toka na Maloj vagi.