Info

Evo koje velike divlje deponije će biti uklonjene u Kragujevcu i okolnim selima

Autor: Jovana Mladenović
12:00 | Utorak, 17 05 2022

Grad Kragujevac je jedan od 34 lokalne samouprave u Srbiji kojima je Ministarstvo za zaštitu životne sredine, po osnovu poslednjeg konkursa, odobrilo sredstva za uklanjanje divljih deponija i to blizu 1.15 miliona dinara.

U ime grada Kragujevca, ugovor je u resornom ministarstvu potpisao Stefan Nikezić, član Gradskog veća za unapređenje i zaštitu životne sredine.

Grad Kragujevac za sprovođenje projekta ”Zajedničkim snagama protiv divljih deponija u Kragujevcu“ od Ministarstva zaštite životne sredine je dobio 1.145 760 dinara. 

Projektom je predviđeno uklanjanje najvećih divljih deponija na teritoriji grada Kragujevca i to: u Vinogradima (Čomića vila – put kroz šumu), Bresnici (Ul. Jovana Ristića – ispod nadvožnjaka), Erdeču (kod gasne stanice i korito reke), Teferiču (kod groblja), Stanovu (Ulica Branka Ćopića kod groblja), Petrovcu (u ulicama Svete Živkovića, Miše Ristića i Kanicovoj – u industrijskoj zoni), Deninom brdu (Mlavska ulica), Lužnicama (kod doma), Čumiću (kod trafo stanice), Donjoj Sabanti (kod  doma), Novom Milanovcu (deponija pre groblja) i u Ilićevu (industrijska zona kod Kvantaške pijace).

- Ovim putem želimo da uredimo i očistimo zelene površine koje su zagađene nelegalnim bacanjem otpada. Nesavesno ponašanje pojedinaca naš grad pretvara u ruglo i sramotu, a ova finansijska pomoć Ministarstva zaštite životne sredine će nam pomoći da uklonimo otpad. Ukoliko su u međuvremenu neke lokacije počišćene, fokus će biti na drugim prioritetnim divljim deponijama, jer JKP Šumadija konstantno radi na uklanjanju deponija na teritoriji grada Kragujevca, ali ih nesavesni građani opet prave na istim mestima, rekao je Nikezić i apelovao na građane da ukoliko imaju bilo kakvih nedoumica oko termina odvoženja kabastog otpada pozovu korisnički centar JKP Šumadija na brojeve telefona 034 501180 ili 034 501 181.

Galerija slika