InfoFoto: Arhiva

Evo zbog čega nema informacija o broju novozaraženih u Kragujevcu

Autor: Branko Vukašinović
11:00 | Utorak, 14 07 2020

U Kragujevcu nema informacija koliko je novozaraženih virusom COVID-19 u nedelju i ponedeljak, jer kako su saopštili iz ovdašnjeg Instituta za javno zdravlje uvidom u Kovid aplikaciju Ministartsva zdravlja nisu uspeli da vide koliko je pozitivnih na teritoriji Šumadijskog okruga. Očekuju da će danas uspeti da dođu do tih podataka. 

Iz Institutta za javno zdravlje Kragujevac poslednji podaci o broju zaraženih na teritoriji Šumadijskog okruga su od subote u ponoć. Od tada do danas nema novih informacija. 

Uvidom u Kovid aplikaciju, nismo uspeli da vidimo koliko je urađeno uzoraka i koliko je pozitivnih pacijenata u Šumadijskom okrugu. Probaćemo danas opet“, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje. 

Inače, prema poslednjim informacijama, na teritoriji Šumadijskog okruga od početka epidemije do ponoći ukupno je uzorkovano 12.235 ljudi, a od toga je Korona virus registrovan kod njih 953. Od tog broja, 784 pacijenta iz Kragujevca, 49 iz Aranđelovca, 48 iz Knića, 27 iz Rače, 22 iz Topole, 16 iz Batočine i sedam iz Lapova.    

Prema poslednjim informacijama iz Instituta za javno zdravlje, u kućnoj izolaciji u Šumadijskom okrugu je trenutno 1.126 osoba, od kojih je 942 u Kragujevcu.

U ovdašnjem Kliničkom centru, prema jučerašnjim podacima, hospitalizovano je 110 pacijenata, od kojih je 10 na respiratoru. U poslednjih šest dana preminulo je šest osoba.