InfoFoto: Arhiva/kragujevac.rs

eVrtić: Omogućeno ELEKTRONSKO podnošenje zahteva za prijem dece u obdaništa

Autor: Branko Vukašinović
10:30 | Petak, 12 04 2019

Zahtev za prijem dece u obdaništa predškolskih ustanova “Đurđevdan” i “Nada Naunović” roditelji od sada mogu podneti i elektronski, putem usluge eVrtić na nacionalnom portalu eUprava. Iz Gradske uprave poručuju da se elektronsko podnošenje prijave obavlja jednostavnim popunjavanjem online obrasca na sajtu eUprava, i dodaju da nije potrebno prilaganje izvoda iz matične knjige rođenih i uverenja o zaposlenju, jer se ti podaci pribavljaju automatski. Konkurs je otvoren do 8. maja. 

Kragujevac je jedan od 17 gradova u Srbiji, u kojima je omogućeno da roditelji na brži način, bez čekanja i dolaska u Gradsku upravu podnesu zahtev za prijem svojih mališana u vrtiće čiji je osnivač grad Kragujevac. To mogu učiniti zahvaljujući usluzi eVrtić na nacionalnom portalu eUprava

Elektronsko podnošenje prijave se vrši jednostavnim popunjavanjem online obrasca na Portalu eUprava, a prilaganje izvoda iz matične knjige rođenih i uverenja o zaposlenju nije potrebno, jer se podaci pribavlјaju automatski”, saopšteno je iz Gradske uprave.

Inače, javni konkurs za prijem dece u celodnevni boravak u obdaništima predškolskih ustanova „Đurđevdan“ i „Nada Naumović“ za 2019-20. godinu raspisan je 8. aprila. Konkurs je otvoren do 8. maja. 

Iz Gradske uprave pozvali su roditelјe da sada konkurišu za upis dece u vrtiće predškolskih ustanova “Đurđevdan” i “Nada Naumović” u radnu 2019/2020., jer, kako kažu, naknadnog konkursa neće biti. Dodaju i da će se po objavlјivanju liste čekanja u obdaništa čiji je osnivač lokalna samouprava znati koliko dece će moći da bude primlјeno u privatne vrtiće.  Preliminarna lista biće objavlјena najkasnije do 15. juna tekuće godine.