Info

Fiat Giardinierom menja 500L, a šta je s terencem?

Autor: InfoKG
11:00 | Utorak, 27 08 2019

Novi "fiat 500 Giardiniera", koji bi trebalo da na tržištu zameni model "500 l", najverovatnije će se proizvoditi u Srbiji, piše specijalizovani italijanski sajt Clubalfa.it. Ovo je druga najava iz Italije različitog modela za Srbiju.

"Giardiniera" će se, kako tvrdi italijanski sajt pozivajući se na menadžment Fiata, verovatno proizvoditi u fabrici automobila Fiat Krajsler automobili u Kragujevcu, gde se sada proizvodi "500 l".

Kako prenosi beogradska "Politika", iItalijansko-američki automobilski gigant tek treba da potvrdi vest, a "Giardiniera" bi trebalo da počne da silazi s proizvodnih traka najkasnije tokom 2021. godine.

Ovaj automobil će verovatno imati i električnu verziju.

Ova informacija kosi se navodima u italijanskim medijima, koji su pre dve nedelje preneli reči predstavija Fiata, Olivieja Fransoe, da će se u Srbiji proizvoditi nov SUV model iz C segmenta, a ne iz B segmenta, kao što se pričalo pre nekoliko meseci.

Radi se, navodno, o krosoveru sa pet i sedam sedišta, čija će dužina biti oko 4,5 metara i biće Fiatova verzija popularnog "džipa kompas".

"Giardiniera" u direktnom prevodu znači "posuda za cveće" (u srpskom je žardinjera), istoimenog je naziva i salata od ukiseljenog povrža, ali taj naziv je nosio i karavan verzija automobil "fiat 500" u sedamdesetim godinama prošlog veka, kada ga je pravila Fijatova podružnica Autobjanki.

Izvor: Mondo/Tanjug

Izvor: Mondo/Tanjug