InfoFoto: arhiva

FIAT pokrenuo proizvodnju, broj radnih dana diktiraće potražnja na tržištu

Autor: InfoKG
11:30 | Utorak, 15 09 2020

Zamenik predsednika Samostalnog sindikata Srbije kompanije FCA Nebojša Mandarić rekao je FoNetu da je jutros, posle dvodnevnog prekida, nastavljena proizvodnja automobila, ali nije precizirao koliko će biti radnih dana do kraja septembra.

"Sve zavisi od potražnje naših vozila na tržištu. I ovaj zastoj u proizvodnji izazvan je zbog usklađivanja proizvodnje sa potrebama tržišta. Fiat ne proizvodi automobile za zalihe već onoliko koliko tržište traži", rekao je Mandarić.

On je naveo da se u kragujevačkoj fabrici primenjuju sve mere koje je Vlada Srbije predvidela za sprečavanje širenja epidemije Korona virusa i da je kompanija uvela i dodatne preventine propise.

"Primenjuju se stroge zaštitne mere koje se odnose na obezbeđivanje potrebne distance u proizvodnji, a na ulazu u fabriku postavljene su termo kamere koje zaposlenima mere telesnu temperaturu. Svi zaposleni na ulazu dobijaju po dve zaštitne maske, par rukavica i naočare. Precizirane su sve procedure od ulaska do izlaska", istakao je Mandarić.

Na pitanje da li će Sindikat tražiti sastanak sa predstavnicima Fiata i Vlade Srbije povodom početka proizvodnje novog modela, on je rekao da sindikat ima dobru komunikaciju sa poslodavcem i da veruje da će fabrika dobiti novi model.

Fabrika u Kragujevcu ima najsavremeniju opremu u okviru FCA grupe, kvalitetnu radnu snagu i kapacitet zbog čega verujem da će ona nakon fuzije FCA i PSA biti među prvima u redu za proizvodnju novog modela, rekao je Mandarić.

Izvor: N1/FoNet