InfoFoto: N1/Milan Nikić

Fića, stojadin, jugo i florida: Izložba oldtajmera proizvedenih u kragujevačkoj "Zastavi"

Autor: InfoKG
17:17 | Subota, 30 09 2023

Petnaesta po redu "Zastava" održana je na platou ispred Skupštine grada Kragujevca.

Organizator smotre bio je Zastava Fun Club, a suorganizator je Gradska turistička organizacija Kragujevac (GTO).

Ljubitelji domaćih oldtajmera imali su mogućnost da pogledaju oko 100 popularnih fića, stojadina, juga i florida iz Slovenije, Hrvatske i Srbije, piše N1.

"Vozim Jugo IN Koral 55, proizveden 2005. godine. U njega sam uložio u poslednjih godinu dana oko 1.000 evra i nema falinke. U odlučnom je stanju. Idem svuda s njim. Nikada me nije ostavio na putu", kaže Kragujevčanin Velimir Milošević.

Dug put do Kragujevca prevalio je Marin iz Ivanić Grada.

"Moj Jugo kabrio iz 1992. sam sredio, kao da je nov. Kod mene je poslednjih 15 godina. Nije na prodaju, ni za kakve pare. Zaista. Zaljubljen sam u njega. Sve sam podesio, ovjes, motor, kočnice, enterijer. Došao sam videti ostale jugiće, malo. Na Jutjubu ima filmića o jugima, da se vidjet, pa se mi zatim ljubitelji vidimo, savjetujemo. Zanimalo me kakav je moj u odnosu na druge. Super je. Čista desetka", rekao je za N1 Marin Cazin, iz Ivanić Grada u Republici Hrvatskoj.

Domaćini su se poprilično potrudili da smotra starih Zastavinih auta prođe dobro.

"Danas promovišemo stare modele Zastave, ovde u Kragujevcu. Fiće, tristaći, jugići, kečevi i floride. Upravo smo izbrojali i ima 96 vozila na izložbi. Hvala GTO Kragujevac i gradskoj upravi Kragujevca", naglašava Vojislav Miletić, potpredsednik Zastava Fun kluba za Srbiju.

Na kraju izložbe izveden je defile automobila glavnim kragujevačkim ulicama, a vozili su se i posetioci koji su to hteli.

Izvor: N1