InfoFoto: kragujevac.rs

FK Mladost iz Pajazitova dobio sportsku opremu

Autor: InfoKG
14:00 | Subota, 24 12 2022

Četvrti klub koji je dobio sportsku opremu je FK Mladost iz Pajazitova koji se takmiči u drugoj gradskoj ligi. 

Još jednom amaterskom klubu opremu je uručio Predrag Stevović, član Gradskog veća zadužen za sport.

"Zahvaljujući entuzijazmu meštana i bivših fudbalera, klub i danas živi i igra. Donacijom u vidu sportske opreme grad Kragujevac je dao snažan impuls klubu da nastavi ono što već godinama kvalitetno radi a to je da decu i mlade okreće zdravim navikama, sportu i fudbalu. Amaterski klubovi su centar dešavanja u jednom naselju ili selu, a grad ima sluha da takvom uporištu obezbedi osnovne potrebe, počev od sportske opreme. Namera nam je da tako nastavimo i dalje. Kroz razgovor sa meštanima koje okuplja ovaj klub zaključio sam da je selo i dalje živo, da ima mlade koji igraju fudbal, da cene i poštuju svaku vrstu podrške i to ne samo u smislu opreme već i pažnje", izjavio je Stevović.

Predsednik kluba Velibor Petrović, nekada i sam igrač FK Mladost zahvalio se na pažnji koju gradska uprava ukazuje malim, amaterskim klubovima. Takođe, istakao je da će donacija u vidu sportske opreme mnogo značiti ovom klubu. 

"Već 14 godina igramo u različitim sastavima, stalno dolaze novi igrači i trenutno smo na drugom mestu u drugoj gradskoj ligi. Cilj nam je da se vratimo u prvu gradsku ligu", kazao je predsednik kluba.

Inače, teren koji su meštani uradili još 2012. godine ima uslove za takmičenje u prvoj Gradskoj ligi.