InfoFoto: Facebook/Za Gavrilovu pobedu

Gavrilo u Budimpešti (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
12:15 | Utorak, 25 05 2021

Osmomesečni Gavrilo Đurđević, koji boluje od spinalne mišićne atrofije, stigao je u Budimpeštu na lečenje, za šta je prikupljeno 2,5 miliona evra, a gde će početkom juna primiti najskuplji lek na svetu. Gavrilo se dobro drži i lekari mu obavljaju neophodne analize pre primanja terapije. 

Drugari, stigli smo u Budimpeštu, i počele su prve analize. Gaša se dobro drži, a mi čekamo rezultate i nadamo se da će sve biti dobro i da će Gavrilo primiti Zolgensmu početkom juna. Pratite kako se razvija situacija i budite uz Gavrila jer ste vi njegovi anđeli čuvari”, objavljeno je na Facebook stranici Za Gavrilovu pobedu.  

Za Gavrilovo lečenje od početka marta se prikupljao novac. Porodica Đurđević se od srca zahvaljuje svim ljudima dobre volje i vrhu države, koji su pomogli da im se ostvari san.

Skupili smo dovoljno da pokrijemo gensku terapiju Zolgensmu, analize pre i posle primanja Zolgensme, i doziranje steroidima, odnosno 2.132.000 €. Na samom kraju, uključila se država. Ostatak novca od 370.000 €, snosiće Ministarstvo zdravlja, koje će uplaćivati novac preko predračuna. Ovo je usmeno obećanje dato porodici, sa kojim je ova akcija završena”, piše na Facebook stranici Za Gavrilovu pobedu.

Đurđevići apeluju na državni vrh da razmisli o dovođenju genske terapije Zolgensma u Srbiju. Smatraju da imamo dovoljno dobre i stručne lekare i medicinsko osoblje, odnosno da ne mora da se putuje u inostranstvo na doziranje.

Galerija slika