Info

Gavrilu nedostaje još 1,5 milona € za odlazak na lečenje

Autor: Branko Vukašinović
12:00 | Petak, 23 04 2021

Cifra od milion i po evra je ogromna, ali nije nedostižna. Zapravo, toliko još fali novca za odlazak na lečenje sedmomesečnog Gavrila Đurđevića, koji boluje od retkog i progresivnog neuromišićnog oboljenja. Vremena je sve manje, pa hajde onda da što više nas zajedničkim snagama pomogne ovom malom dečaku. 

Kada bi svako od nas poslao bar jednu poruku sadržine 973 na 3030, Nevena i Aleksandar, ne bi morali da objašnjavaju Andreju i Vasiliju šta je to spinalna mišićna atrofija od koje boluje njihov brat Gavrilo Đurđević. Put do ozdravljenja, odnosno do najskupljeg leka na svetu, koči 2,5 miliona evra. 

Sakupljeno je milion evra, fali još milion i po. Nadamo se da ćemo uspeti da prikupimo i taj deo sume koji na fali uz pomoć dobrih i humanih ljudi koji su od starta bili uz nas”, izjavila je Gavrilova mama, Nevena Đurđević. 

Gavrilo je za sada respiratorno dobro, koristi aprata koji mu olakšava disanje tokom noći. Međutim, motorički je jako loše. Ne može da drži glavicu, sedi, puzi… Zapravo, ništa od onoga što deca njegovog uzrasta već rade. 

Bukvalno, svaki dan je bitan. Što pre primi lek biće bolje, efekat leka će biti bolji. Svaki motoneuron koji izumre više ne može da se vrati”, kaže Nevena.

Đurđevići se nadaju da će i humanitarne akcije za Gavrila, koje se organizuju širom Srbije, doprineti da se novac u najkraćem roku prikupi. 

Veliki broj pevača, umetnika, sportista se uključio, licitiraju svoje dresove. Dele na društvenim mrežama objave da se pomogne Gavrilu i to nam mnogo znači”, rekao je Gavrilov tata, Aleksandar Đurđević. 

Pokažimo i ovog puta da udruženim snagama možemo sve i da novac neće biti prepreka da Gavrilo ode na lečenje, kako bi se sutra bezbržino igrao sa braćom i uživao u detinjstvu. Gavrilu možemo pomoći putem Humanitarne fondacije “Budi human”.    

Humani građani Gavrilu Đurđeviću mogu pomoći slanjem SMS poruke sa sadržajem 973 na broj 3030. Uplatom novca na dinarski ili devizni račun, putem linkova E- doniraj ili PayPal.

Dinarski račun: 160-6000000844014-95

Devizni račun: 160600000084402853
IBAN: RS35160600000084402853
SWIFT/BIC: DBDBRSBG