Grad daje 7 miliona crkvama i verskim zajednicama

Utorak, 25 Februar 2020 12:00Autor: Branko Vukašinović

Lokalna samouprava raspisala je konkurs za dodelu sredstava za realizaciju projekata crkava, verskih zajednica i organizacija koje deluju na teritoriji Kragujevca, saopšteno je iz Gradske uprave. Za te namene opredeljeno je u ovoj godni sedam miliona dinara iz gradskog budžeta. Rok za podnošenje prijava je 25. mart. 

Prioritetne oblasti koje bi predlozi projekata trebalo da sadrže, pored ostalog su: unapređenje verske slobode i prosvete; verske slobode i kulture; obavljanje dobrotvorno – humanitarne delatnosti kojima se doprinosi unapređenju verskih prava i sloboda; obavljanje naučne delatnosti kroz unapređenje duhovne i teološke kulture; adaptacija, rekonstrukcija ili investiciono i tekuće održavanje crkava, verskih objekata i parohijskih domova”, saopšteno je iz Gradske uprave.

Svi nepohodni obrasci mogu se preuzeti na zvaničnoj internet stranici grada Kragujevca i portalu E-uprava ili u Gradskoj upravi za društvene delatnosti i poslove sa građanima, ulica Cara Lazara broj 15 kancelarija 11.

Najnovije vesti iz ove kategorije