InfoFoto: kragujevac.rs

Grad donirao sportsku opremu FK Slavija

Autor: InfoKG
15:00 | Sreda, 28 12 2022

Grad Kragujevac donirao je opremu petom fudbalskom klubu u cilju afirmacije amaterskog sporta. Opremu je dobio FK Slavija koji ove godine slavi sto godina postojanja.

"Duga tradicija ovog kluba potvrđuje stav Grada da je veoma važno da se podrže amaterski fudbalski klubovi što mi i činimo. Ovo je peti fudbalski klub kojem dodeljujemo komplete sportske opreme. Podrška ovog vida je važna i zbog toga što nam sportsko iskustvo pokazuje da se vrhunski sportisti neretko formiraju upravo u amaterskim klubovima. Ka ovom klubu su okrenuti, kao njegovi članovi ili navijači, stanovnici naselja Bresnica i Pivara i ovom donacijom Grad želi da pokaže da je tu za njih, da podržava sportski duh i posvećenost sportu i zdravom načinu života, čime zajedno dajemo primer deci iz ovih naselja koja će jednog dana trenirati fudbal u FK Slavija ili postati njegovi navijači", poručio je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport.

"Ovaj klub, kao i većina iz našeg ranga takmičenja, imaju ograničena budžetska sredstva koja se uglavnom oslanjaju na sredstva iz Gradskog budžeta. Preostali deo sredstava se obezbeđuje kroz sponzorstva i donacije ljubitelja i simpatizera kluba i drugih ljubitelja fudbalske igre, delom i od samih igrača. Tako da je svaka donacija veoma značajna klubu kao što je naš, a pogotovo donacija koja je u ovom obimu i pogotovo sada kada naš klub proslavlja vek svog postojanja. Bitno je istaći i to da naš klub takođe radi i sa mlađim selekcijama, pa je od izuzetnog značaja da poboljšamo uslove rada za sve nas u klubu, što i jeste jedan od ciljeva", rekao je kapiten Stefan Stanković.

Iz FK Slavija zahvaljuju Gradu što je prepoznao potrebe njihovog kluba i nadaju se da će i u narednom periodu imati razumevanja za amaterski fudbal.