Info

Grad pomaže kupovinu seoske kuće i unapređenje biznisa

Autor: Jovana Mladenović
14:30 | Ponedeljak, 22 08 2016

Grad Kragujevac dodeliće pomoć povratnicima za kupovinu seoske kuće i građevinskog materijala za popravku već postojeće, a takođe i pomoć za nabavku robe i materijala za pokretanje i unapređenje dohodovnih aktivnosti u poljoprivredi, zanatstvu, uslužnoj delatnosti.

Grad Kragujevac raspisao je Javni poziv za izbor korisnika za obezbeđivanje i poboljšanje uslova stanovanja povratnika po osnovu Sporazuma o readmisiji kroz dodelu pomoći za kupovinu seoske kuće sa okućnicom i dodatnu pomoć namenjenu za nabavku građevinskog materijala za popravku ili adaptaciju već postojeće.

Pomoć je namenjena porodicama povratnika koja imaju boravište/prebivalište na teritoriji grada Kragujevca. Za kupovinu seoske kuće sa okućnicom za povratnike odobrava se pomoć u iznosu do 1,15 miliona dinara i dodatna pomoć namenjena za kupovinu građevinskog materijala za popravku ili adaptaciju predmetne seoske kuće sa okućnicom u iznosu od 180.000 dinara. Izabrani korisnik Pomoći za poboljšanje uslova stanovanja može da učestvuje sopstvenim sredstvima u kupoprodajnoj ceni seoske kuće sa okućnicom u iznosu do 50 odsto od iznosa koji se odobrava.

Takođe, grad Kragujevac raspisao je i drugi Javni poziv za dodelu pomoći namenjene ekonomskom osnaživanju povratnika po osnovu Sporazuma o redamisiji kroz nabavku i dodelu robe i materijala za pokretanje, razvoj i unapređenje dohodovnih aktivnosti u poljoprivrednoj, zanatskoj, uslužnoj ili drugoj oblasti. Pomoć se odobrava u robi i materijalu u maksimalnom iznosu do 200.000 dinara po porodičnom domaćinstvu korisnika.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom se podnose Gradskoj upravi za zdravstvenu i socijalnu zaštitu – Odeljenju za socijalnu zaštitu – Grupi za zaštitu izbeglih, prognanih i raseljenih lica koja se nalazi u ulici Laze Marinkovića broj 60. Rok za podnošenje prijava je 19. septembar.