Info

Građani bloka Voje Radića besni zbog neodvoženja smeća: “Radovi nisu opravdanje za leglo zaraze!“

Autor: Branko Vukašinović
14:30 | Četvrtak, 29 10 2020

Građani iz bloka Voje Radića besni zbog neodvoženja smeća i kažu da izvođenje radova na pomenutoj lokaciji nije opravdanje za to. Iz Javno-komunalnog preduzeća “Šumadija“ poručili su da je zbog radova u protekla tri dana bio onemogućen pristup kamionima do pojedinih lokacija, kao i da je u toku prepodneva smeće iz bloka Voje Radića uklonjeno. 

Pojedini građani iz bloka Voje Radića kontaktirali su portal InfoKG žaleći se na to da Javno komunalno preduzeće “Šumadija” ne prazni kontejnere na ovoj lokaciji, kao i da radovi nisu opravdanje, kako kažu, za leglo zaraze. 

Tim povodom, kontaktirali smo Javno komunalno preduzeća “Šumadija” iz kog su nam poručili da s obzirom na to da su u toku radovi na izgradnji ulica i trotoara, tokom protekla tri dana bio je onemogućen pristup vozilima do pojedinih lokacija na kojima su postavljeni kontejneri, pa zbog toga nisu pražnjeni.

Naše ekipe su izlazile na teren, ali usled izdignutih šahti bio je onemogućem pristup vozilima, pa je dolazilo i do oštećenja istih. U toku prepodneva, smeće iz bloka Voje Radića je uklonjeno. Po završetku radova na pomenutoj lokaciji, ekipe JКP “Šumadija Кragujevac” nastavljaju sa nesmetanim odvozom smeća”, saopštili su iz JKP “Šumadija”.

Inače, iz JKP “Šumadija” poručuju da se odvoženje smeća iz bloka Voje Radića po planu i programu obavlja pet puta u toku nedelje.