Info

Grupa kragujevačkih naprednjaka NAPUSTILA SNS, podršku daju VERKU!

Autor: Jovana Mladenović
13:00 | Utorak, 02 06 2020

Još jedna grupa naprednjaka - osnivača SNS-a u Kragujevcu, napustila je Gradski odbor. "U ovoj grupi smo mi - odbornici u Skupštini grada, direktori pojedinih preduzeća, predsednici saveta mesnih zajednica i ostali istaknuti članovi", navode u saopštenju i ističu da će u narednom periodu voditi Povereništvo Bolje Srbije u Kragujevcu i na predstojećim lokalnim izborima podršku dati listi "Svi na ovu stranu", nadajući se da će Veroljub Verko Stevanović koji je predvodi, ponovo biti gradonačelnik Kragujevca.

"Naša grupa, koju čini veliki broj nezadovoljnih ljudi, bivših naprednjaka, u narednom periodu vodiće Povereništvo Bolje Srbije u Kragujevcu i na lokalnim izborima podržaće izbornu listu “Svi na ovu stranu!” i nekadašnjeg, a verujemo i budućeg, gradonačelnika Veroljuba Verka Stevanovića".

Kako navode, brojni su razlozi nezadovoljstva i rastanka sa strankom koju su gradili: "Između ostalih, loše rukovođenje i u Gradskoj upravi Kragujevca i u Gradskom odboru SNS-a, loši međuljudski odnosi, nepoštovanje, ili, bolje rečeno, ponižavanje članova, nepotizam, lično bogaćenje"...

Razočarani dojučerašnji naprednjaci navode zašto više ne žele da budu deo stranke  Kragujevcu: "Uprkos najvećoj finansijskoj pomoći vrha države Kragujevcu, čelnici lokalne samouprave iz redova SNS-a doveli su četvrti grad po veličini u Srbiji do totalnog kolapsa! Nijedna veća investicija nije realizovana u Kragujevcu, za razliku od brojnih drugih - i gradova i manjih opština u Srbiji. Takođe, veliki broj nagomilanih komunalnih problema, izneverena obećanja o asfaltiranju ulica, na kojima je danas najmanje asfalta, a previše kratera, zapostavljena izgradnja i održavanje vodovodne i kanalizacione mreže. Rukovodstvo kragujevačkog SNS-a je na prošlim izborima obećavalo procvat sela, između ostalog i uz aranžman sa kineskim CMEC-om, a u selima danas nema osnovnih uslova za život".

Navode da su isti oni, osnivači kragujevačkog SNS-a, koji su odneli pobedu nad Demokratskom strankom, sada opet u situaciji da se bore protiv "žutih", ali ovog puta to su nesposobni u njihovim SNS-ovim) redovima.

"Nosilac liste SNS-a na predstojećim lokalnim izborima je Nikola Dašić, kum Radomira Nikolića, koji je kao “čistunac” i “moralna gromada” sprovodio “poštenu privatizaciju” privatizujući i stranku i grad! Zahvaljujući tome, njegov brat Damnjan Srejić nam je “unapredio” poljoprivredu tako da nam sela propadoše!", kažu dojučerašnji naprednjaci. 

O rukovodećim kadrovima kragujevačkog SNS-a i njihovim malverzacijama je u više navrata pisala i dnevna štampa u poslednjih godinu dana. "Ako njih nije sramota zbog toga, nas jeste! A, s obzirom da ne možemo da im stanemo na kraj, napuštamo ih!", navode u saopštenju.