Gužva na snimanju "Žikine šarenice", sutra ponovo sa Đačkog trga (FOTO)

Subota, 05 Maj 2018 13:41Autor: Jovana Mladenović

Emitovanje emisije “Žikina šarenica“ Televizije Pink otpočelo je jutros u 8,30 sati iz otvorenog studija koji je postavljen na platou ispred zgrade Gradske uprave. Uz veliki broj učesnika, okupilo se i mnogo građana, koji su bili u prilici da vide i defile Fića, glumca u ulozi kneza Miloša, kragujevačke sportiste, umetnike, udruženja, institucije, sugrađane sa neobičnim hobijima i zanatima. Naredna emisija takođe se emituje iz našeg grada, sutra ujutru sa Trga ispred Prve gimnazije.

Emisiju su  otvorili gradonačelnik Kragujevca, Radomir Nikolić i glumac Zdravko Maletić u ulozi kneza Miloša. U tom trenutku, krenuo je defile Fića koji je organizovalo Udruženje ljubitelja fića.

U okviru proslave Đurđevdana - Dana grada, u godini jubileja – 200 godina od proglašenja Kragujevca za prestonicu moderne Srbije, osim o bogatoj prošlosti, industrijskoj tradiciji, bilo je reči i o planovima za budućnost. Gosti “Žikine šarenice“ bili su poznati kragujevački sportisti, umetnici, udruženja, institucije, ljudi sa neobičnim zanatima i hobijima: Milašin Maša Simić, direktor Festivala narodne muzike “Dragiša Nedović“ i prof.dr Dragan Bataveljić autor knjiga o Dragiši Nedoviću, Marko Grković, direktor Zavoda za zaštitu spomenika kulture, Zorica Milošević, direktorka Centra za negovanje tradicionalne kulture “Abrašević“, Vidosav Stevanović, književnik, Talal Elzik, konzul ambasade Palestine u penziji i osnivač društva srpsko-palestinskog prijateljstva u  Kragujevcu, FK “Radnički“, Klub malog fudbala “Ekonomac“, Biljana Planić, dobitnica Đurđevdanske nagrade, maratonac Goran Nikolić, Klub američkog fudbala “Divlji veprovi“ i dr.

Događaj koji je bio organizovan u Svečanom salonu zgrade Grada, u 11 časova, imao je direktno uključenje u “Žikinu šarenicu“, a povod je obeležavanje 50. godišnjice pobratimstva Kragujevca i Sirena, u čiju čast su gradonačelnici Radomir Nikolić i Kristijan Dipi, potpisali Sporazum o nastavku saradnje. 

Naredna emisija “Žikine šarenice“ se emituje sutra u istom terminu, od 8,30 do 11,30 sati, na Đačkom trgu.

Inače ovo je prvo emitovanje “Žikine šarenice“ TV Pink iz nekog grada, van televizijskog studija. 

Galerija slika

Najnovije vesti iz ove kategorije