Info

GV: Za projekte u kulturi 11,9 miliona

Autor: Branko Vukašinović
11:00 | Petak, 01 09 2017

Za realizaciju 30 programa, projekata i manifestacija u oblasti kulture iz gradskog budžeta biće izdvojeno 11,9 miliona dinara, odlučeno je na sednici Gradskog veća. Odobrena su sredstva i Luki Stoisavljeviću u iznosu od 60.000 dinara na ime sufinansiranja projekta ''Tragovi''. 

Projekat ''Tragovi'' je zapravo izložba grafika – lentikulara na kojima su predstavljeni segmenti iz života kragujevačkih porodica 60-tih godina, koja će danas biti otvorena u galeriji Studentskog kuturnog centra.  Iz lokalne samouprave poručuju da pružanjem finansijske podrške mladim umetnicima grad Kragujevac želi da doprinese njihovoj afirmaciji i ostvarivanju opšteg interesa u kulturi.

Podsetimo, lokalna samouprava je ove godine za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti kulture opredelila ukupno 30 miliona dinara. Od toga, u prvoj polovini 2017. za realizaciju 15 projekata uloženo je 17,5 miliona dinara. 

Na sednici je Javno - komunalnom preduzeću ''Parking servis'' data na korišćenje bez nakanade na određeno vreme parcela u ulici Lepenički bulevar, zbog izmeštanja depoa za smeštaj uklonjenih vozila. Parcela je površine 12.660 kvadratnih metara sa pomoćnom zgradom površine 127 kvadrata.