Info

GV: Zeleno svetlo za mostove u Trmbasu i Bresnici, autobusku stanicu, vodovodnu i fekalnu mrežu

Autor: Jovana Mladenović
10:00 | Subota, 13 06 2020

Za četiri projekta u komunalnoj infrastukturi, za koje je Gradsko veće dalo saglasnost Gradskoj upravi za razvoj za pokretanje postupaka javne nabavke, opredeljeno je 86,2 miliona dinara. reč je o izradi projektno–tehničke dokumentacije za izgradnju autobuske stanice sa pratećim sadržajem i pristupnim saobraćajnicama, izvođenje radova na izgradnji mosta u selu Trmbas, kao i za izradu projektno-tehničke dokumentacije i izgradnju mosta preko Bresničkog potoka sa pristupnim saobraćajnicama, te o izgradnji vodovodne linije i linije fekalne kanalizacije u ulici Marka Zagorca, za šta će biti zaduženo JKP "Vodovod".

Sredstva za realizaciju tih projekata u vrednosti 86,2 miliona dinara planirana su Odlukom o budžetu grada.

Na sednici je donet i zaključak o raspisivanju oglasa za zauzeće javne površine za postavljanje dečijih automobila u Velikom parku kod fontane i privremenog montažnog objekta za poslovnu promociju u Ekstra zoni putem javnog nadmetanja, a na period od 1. jula do 31. decembra tekuće godine. Oglas će biti objavljen na zvaničnoj internet stranici grada Kragujevca: www.kragujevac.rs, a krajnji rok za podnošenje prijava je 18. jun u 12 časova. 

Doneto je i rešenje o odobravanju posebnih programa osam sportskih organizacija u iznosu od dva miliona dinara.  Na predlog Stručne komisije, kriterijume propisane Pravilnikom ispunili su fudbalski klubovi “Vodojaža” i “Korićani”, Nacionalni sportski savez “3x3 basket“, Sportski klub „Foka“, Ronilačko udruženje „Scuba libre“, Klub malog fudbala "Kragujevac wild boars", Atletski klub “Šumadija” i Karate klub “Junior”. Njihova realizacija doprineće ostvarenju potreba i interesa građana u oblasti sporta na teritoriji grada Kragujevca.

Gradsko veće usvojilo je i zaključak Komisije za utvrđivanje predloga za izbor dece, omladine, nastavnika i pratilaca, da se ove godine međunarodna razmena učenika ne realizuje usled pandemije korona virusa, kao i preprouke Ministarstva prosvete da se đačke ekskurzije ne organizuju u inostranstvu. Gradovi Siren i Pitešti iz bezbednosnih razloga već su otkazali dolazak svojih učenika.