Info

HEROJ IZ MRAKA: Snimatelj iz Kragujevca spasao život mladiću u smrskanom automobilu

Autor: InfoKG
13:00 | Sreda, 25 07 2018

D. N. (28) iz Užica, koji je u nedelju uveče preživeo težak udes, verovatno nikada ne bi saznao ko mu je pomogao da ne iskrvari u smrskanom automobilu, da u užičku Opštu bolnicu, gde se oporavlja od teških povreda, nije stiglo jedno pismo.

A napisao ga je čovek koji ga je spasao težih posledica i koji je bio priseban da mu u olupinu doturi zavoj kojim je ovaj podvezao rane. Jedini on, od svih vozača koji su prošli magistralom, zaustavio je automobil i pritrčao unesrećenom.

- Stalo mi je da znam da li je dečko dobro i kakve su posledice sudara, da li mu je noga spasena i kakve druge povrede je imao, jer sve vreme sam bio sa njim pružajući mu utehu - napisao je bolnici Aleksandar Radojičić iz Kragujevca, tražeći informacije o povređenom mladiću.

Aleksandar Radojičić je snimatelj Televizije Kragujevac.

Na Beloj Zemlji između Užica i Zlatibora u nedelju uveče sudarili su se putničko vozilo i kombi.

- Putujući sa porodicom na more zatekao sam po putu delove i točkova od dva automobila, od kojih je jedan bio prevrnut na bok. U njemu je bio povređen vozač, dok su akteri nesreće iz drugog vozila bili nepovređeni. Sa puta sam uklonio delove koji su otpali sa vozila, jer su predstavljali opasnost za ostale učesnike u saobraćaju. Za to vreme nijedan drugi vozač nije zaustavio automobil, iako su svi videli udes. Došao sam do auta koje je bilo prevrnut na bok, dečko koji je bio u njemu je zapomagao - ispričao je "Blicu" Radojičić (44) koga smo pronašli na crnogorskom primorju.

Laknulo mu je kad je čuo da N. D. nije životno ugrožen i da se oporavlja na odeljenju intenzivne nege u Užicu.

Kragujevčanin dalje prepričava šta se dešavalo.

- Vikao je, "brate, pomozi mi da izađem". Automobil je ležao na desnom boku, a ja sam otvorio vozačeva vrata. Nisam smeo da se popenjem jer sam strahovao da se vozilo potpuno ne prevrne na krov. Pritom, nisam ni smeo da ga vadim jer mu je noga bila zaglavljena u olupini. Stopalo mu je već bilo odvojeno od noge – kaže Aleksandar.

Nemajući kuda, pokušavao je da zaustavi još neko vozilo i potraži pomoć od putnika koji su prolazili magistralom. Nijedan nije hteo da stane.

- Utom je stigla Hitna pomoć koja nije mogla da mu priđe jer je bio zatočen u olupini. Uzeo sam zavoj od doktorke i doturio ga mladiću. Savetovao sam ga kako da sam podveže butinu jer je obilato krvario. Gubio je svest ali mu nisam dao da klone. Doktorka je tražila asistenciju vatrogasaca. Policajac, koji je u rekordnom vremenu stigao, i ja nismo imali čime da razbijemo šoferšajbnu pa sam od medicinske ekipe uzeo metalnu kutiju u kojoj stoje zavoji, navukao je na ruku i njom tukao po staklu dok nije puklo. Ubrzo su došli vatrogasci koji su isekli lim i izvukli momka - prenosi Kragujevčanin.

Njegova priča nam je nezvanično potvrđena i iz Hitne pomoći i iz policije u Užicu. N. D. je prebačen u bolnicu, gde nikome nije bilo jasno kako mu je noga podvezana, s obzriom da mu lekari nisu mogli prići a odmah posle izvlačenja je ubačen u sanitet. Radojičić je sa porodicom nastavio put.

- Noge su mi klecale, pa sam morao da zaustavim na Zlatiboru. Tu sam i primetio da mi krv lije iz ruku od onog stakla. Tek tad mi je stiglo u glavu šta se moglo dogoditi - prenosi Aleksandar Radojičić.


Izvor: BLIC

Izvor: Blic