InfoFoto: Facebook i Ministarstvo odbrane

HEROJI koji su izgubili život u “Medni”

Autor: Branko Vukašinović
13:00 | Petak, 03 03 2017

U tragičnoj nesreći u “Medni”, koja se dogodila u utorak, 28. februara, život su izgubila četvorica radnika kragujevačkog Tehničko-remontnog zavoda: kapetan Darko Kostić, civili Dejan Kovačević i Želјko Nikolić i potpukovnik Miroslav Perišić, koji je juče sahranjen na Varoškom groblju u Kragujevcu.


kapetan Darko Kostić

Kapetan Kostić rođen je 1980. godine u Kragujevcu. Bio je oženjen, otac jednog deteta.

Kapetan Darko Kostić je od 20. 09. 2014. godine obavlјao dužnost načelnika Odelјenja za tehničko održavanje ubojnih sredstava u Sektoru za generalni remont i održavanje ubojnih sredstava u Tehničkom remontnom zavodu u Kragujevcu. Na službi u Vojsci Srbije nalazio se od 2003. godine, kada je i diplomirao na Vojnoj akademiji u Beogradu, na smeru Tehnička služba Kopnene vojske. Tokom vojne karijere obavlјao je više dužnosti i više puta nagrađivan.


Dejan Kovačević

Dejan Kovačević rođen je 1973. godine u Kragujevcu. Bio je oženjen, otac dvoje dece.

Civilno lice Dejan Kovačević je od 10.05.1994. godine obavlјao dužnost mehaničara za municiju u Poligonu za uništavanje ubojnih sredstava u Sektoru za generalni remont i održavanje ubojnih sredstava u Tehničkom remontnom zavodu u Kragujevcu. 


Željko Nikolić 

Želјko Nikolić rođen je 1972. godine u Kragujevcu. Otac je dvoje dece.

Civilno lice Želјko Nikolić je od 10.05.1994. godine obavlјao dužnost mehaničara za municiju i minsko eksplozivna sredstva u Poligonu za uništavanje ubojnih sredstava u Sektoru za generalni remont i održavanje ubojnih sredtava u Tehničkom remontnom zavodu u Kragujevcu.


potpukovnik Miroslav Perišić 

Potpukovnik Miroslav Perišić rođen je 1967. godine u Foči u Bosni i Hercegovini. Bio je oženjen i otac je jednog sina.

Na službi u Vojsci Srbije nalazio se od 1990. godine, kada je i diplomirao na Vojnoj akademiji u Beogradu, na smeru protivvazduhoplovna odbrana. Komandno–štabno usavršavanje završio je 2003. godine. Tokom vojne karijere obavlјao je više dužnosti. Osim pet redovnih unapređenja, potpukovnik Perišić unapređen je vanredno u čin majora 1999. godine. Potpukovnik Perišić od 8. decembra 2014. godine obavlјao je dužnost načelnika Odelјenja za operativno-štabne i opšte poslove u Tehničkom remontnom zavodu u Kragujevcu.