InfoFoto: Facebook/Pek Gora Kragujevac

Humanitarac Ljubiša Šljivić pešači od Hrvatske do Kragujevca kako bi skupio sredstva za malog Iliju Milanovića

Autor: Branko Vukašinović
10:00 | Četvrtak, 30 09 2021

Kragujevački humanitarac i član Planinarsko-ekološkog kluba “Gora”, Ljubiša Šljivić krenuo je u novu humanitarnu akciju od sela Biljane Donje u Hrvatskoj do Kragujevca, kojom će pokušati da sakupi sredstva za malog Iliju Milanovića, tako što će apelovati na ljude da pošalju SMS sadržine 856 na 3030. 

Ljubiša Šljivić je u humanitarnu akciju krenu juče iz svog sela Biljane Donje u Hrvatskoj. Vremenski uslovi kragujevačkom humanitarcu ne idu u prilog i sa sobom nosi oko 20 kg tereta. Zbog toga iz PEK “Gora“ apleuju da ko može pomogne ovom humanitarcu u vidu prenoćišta, kamp mesta, tople kupke, toplog obroka. Šljivić će proći sledećom putanjom: Biljane Donje, Kistanje, Knin, Banja Luka, Prnjavor, Derventa, Šamac, Brčko, Bijeljina, Pavlovića most, Bogatić, Sremska Mitrovica, pa do Kragujevca.

Svi koji žele da pomognu i isprate detaljnije put ovog humanitarca, mogu zapratiti Instagram profil @ljubellerin i Facebook stranicu: Ljubiša Šljivić - Dnevnik jednog bicikliste.

Iz Planinarsko-ekološkog kluba “Gora” apeluju na sve građane da pomognu malom Iliji Milanoviću slanjem SMS-a sadržine 856 na 3030. 

Ilija je drugo dete, iz druge, održavane trudnoće. Rođen je 2017. pre termina, u trideset i četvrtoj nedelji. Na rođenju mu je dijagnostifikovana Spina bifida - meningomyelocela. Operisan je u prvom danu po rođenju i od tada počinje bitka za njegov prvi korak i bolje sutra. Ilija je jako drago, umiljato dete, puno pozitivne energije, uvek vedro i nasmejano uprkos svim nedaćama koje su ga snašle.

Svakodnevno radi vežbe i ide na sve kontrole, izvršene su dve transplatacije matičnim ćelijama i neophodne su još dve, kao i neurološka rehabilitacija, fizikalne terapije, dijagnostiku, ortopedska pomagala, delfinoterapija, specijalistički pregledi, laboratorijske analize, medikamenti, suplementi, medicinski potrošni materijal, kao i sredstva za putne troškove i smeštaj.

Ilija je borac i uprkos svemu, umiljat i drag, izuzetno veseo dečak. Njegovi dani su ispunjeni igrom i neprestanim fizikalnim terapijama”, objavljeno je na sajtu Humanitarne fondacije “Budi human”.

Humani građani Iliji Milanoviću mogu pomoći slanjem SMS poruke sa sadržajem 856 na broj 3030. Uplatom novca na dinarski ili devizni račun, putem linkova E- doniraj ili PayPal.

Dinarski račun: 160-6000000732556-13

Devizni račun: 160600000073289369
IBAN: RS35160600000073289369
SWIFT/BIC: DBDBRSBG