InfoFoto: Arhiva - Facebook/Dok dišem trka

HUMANITARNA TRKA “Dok dišem” u Spomen parku “Kragujevački oktobar”

Autor: Branko Vukašinović
14:00 | Petak, 15 11 2019

U susret nedelju obolelih od cistične fibroze, u Spomen parku “Kragujevački oktobar” sutra od 11 sati biće organizovana humanitarna trka “Dok dišem”. Trku organizuje Udruženje za pomoć i podršku osobama sa cističnom fibrozom Srbije, a cilj je podizanje svesti o ovoj retkoj bolesti, kao i prikuplјanje materijalnih sredstava za obolele. 

Odrasli će se nadmetati na stazi dugoj pet kilometara, a za decu su pripremljene dve trke za decu dužine 15  metara. Za prva tri mesta u muškoj i ženskoj kategoriji pripremljene su nagrade u vidu pehara, medalјa, diploma i poklona sponzora. 

Kotizacija za trku je minimum 500 dinara, a za dečje minimum 200. Zainteresovani se mogu prijaviti na dan trke. Preuzimanje startnih brojeva je od 9:30 do 10:40, a start trke je od hotela “Šumarice” i to za decu do 7 godina u 10:50, za decu do 13 godina u 10:55, a u 11 sati za odrasle. 

Novac prikupljen tokom humanitarne trke namenjen je za suplemente, druge lekove, pomagala, koje republički fond ne pokriva, a oboleli od cistične fibroze svakodnevno koriste.