Info

Humanitarno Veče za Dušana Ostojića u "Biblioteci kod Milutina" (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
13:00 | Nedelja, 09 05 2021

U okviru akcije "Za Dušanovo bolje suta" porodica Ostojić i prijatelji u restoranu “Biblioteka kod Milutina“ organizovali su humanitarnu večeru "Veče za Dušana". Plaćanje specijaliteta iz čuvene kuhinje je donacija za Dušana Ostojića, koga očekuje lečenje matičnim ćelijama u Turskoj. 
Akciju su podržali i predstavnici Gradske uprave.

- Još jedna u nizu akcija kojom grad Kragujevac i Kragujevčani pokazuju najlepše i najuzvišenije ljudske osobine, humanost i plemenitost. Ovde smo da pomognemo da Dušan, heroj današnjeg vremena, pobedi opaku bolest koja mu je stala na put, kaže Stefan Jovanović, pomoćnik gradonačelnika. 

Dvadesetjednogodišnjem Dušanu Ostojiću je dijagnostikovano nasledno i idiopatsko oboljenje živaca i potreban je novac za lečenje i transplataciju matičnim ćelijama. Broj za Dušanovo lečenje je SMS 987 na 3030. Opširnije o Dušanu čitajte OVDE.

- Grad Kragujevac nastavlja u tome da pruža pomoć bolesnima od retkih bolesti kroz fond za pomoć čiji je ukupan iznos predviđen budžetom za ovu godinu 4 miliona dinara. Dvoje Kragujevčana je već dobilo tu pomoć i dvoje je u proceduri, isplatu i određivanje sprovodi Centar za socijalni rad. Ovakve humanitarne akcije omogućavaju da svi ljudi dobre volje i srca mogu da pomognu, a mogu da se organizuju sve dok ne bude prikupljeno dovoljno sredstava. Pozivam sve Kragujevčane da pomognu kako Dušanu tako i svima kojima je pomoć potrebna, dodao je Jovanović.

Ljiljana Ostojić, Dušanova majka kaže da su zadnjih meseci organizovani brojni bazari i druge humanitarne aktivnosti za prikupljanje sredstava za njegovo lečenje i da je do sada skupljen deo novca koji može da obezbedi odlazak na prvu terapiju.

Dušanovo zdravstveno stanje je promenljivo, a lečenje će biti sprovedeno u više etapa, potrebno je više transplatacija, propratnih terapija, tretmana, pregleda i eventualno intervencija. 

- Nastavićemo sa akcijama, jer želimo da Dušan uspe u svojoj borbi. On je pomalo zbunjen, tužan, potresen svime što se dešava oko njega, prati sve ali ne može u svemu da učestvuje, kaže Ljiljana Ostojić.

Dosadašnje Dušanovo lečenje bile su fizikalne terapije i banjsko lečenje, što nije dovoljno za njegovu bolest. Da bi se zaustavila progresija bolesti potrebna je transplatacija matičnim ćelijama koja se radi u inostranstvu. Pored toga, Dušanu su sredstva potrebna za specijalističke preglede, rehabilitaciju, fizikalne tretmane, banjsko lečenje, ortopedska pomagala, druge lekove kao i za putne troškove i smeštaj. Porodica nema mogućnost finansiranja toga zato ima prijatelje i računa na humanost sugrađana i čitave Srbije.

Galerija slika