InfoFoto: Arhiva

IMA LI KRAJA rekonstrukciji Gradske tržnice i da li će išta ostati od postojeće zgrade pitaju se sa zebnjom svi u Kragujevcu

Autor: Jovana Mladenović
11:00 | Subota, 09 10 2021

Rekosnrtukcija Gradske tržnice i razlozi zbog kojih se kasni sa rokovima jedna je od tema o kojima je gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić govorio u emisiji na RTK. Projekat će biti podvrgnut doradi jer su uočeni brojni propusti, rekao je.

Ima li kraja rekonsrukciji Gradske tržnice i da li će išta ostati od postojeće zgrade, to su goruće tema i briga kragujevačke javnosti. Objašnjenje je ponudio gradonačelnik:

- Projekat će biti podvrgnut doradi jer su uočeni brojni propusti.

- Nije dobro i ne želimo da posle nas ostane upropašćen ili oštećen jedan objekat takve važnosti. On ima  kulturno-istorijsku važnost i jedan je od najlepših objekata u našem gradu.To zahteva vreme. Mi se nalazimo duboko u procesu, imaće tu, pretpostavljam, materijala za istražne organe, da se vidi kako se ko odnosio prema javnoj imovini. Nećemo dozvoliti da ovaj projekat propadne. Zgrada Tržnice će biti sačuvana onako kako treba i projekat izveden do kraja, onako kako treba – rekao je gradonačelnik.