Info

Info dan posvećen dualnom obrazovanju, u toku podnošenje Izjava o spremnosti poslodavaca

Autor: Jovana Mladenović
15:00 | Četvrtak, 30 01 2020

U Regionalnoj privrednoj komori Šumadijskog i Pomoravskog upravnog okruga u Kragujevcu održan je info dan posvećen dualnom obrazovanju u srednjem i visokom školstvu. To je bila prilika da se privrednici podsete da je u toku podnošenje Izjava o spremnosti poslodavaca za učešće u dualnom obrazovanju, koje se mogu dostaviti do 10. februara.

Direktor Privredne komore Srbije - Regionalne privredne komore Šumadijskog i Pomoravskog upravnog okruga, Predrag Lučić, naglasio je da je dosadašnja uspešna implementacija dualnog sistema obrazovanja na teritoriji Šumadijskog i Pomoravskog upravnog okruga dala podsticaj daljem povećanju priliva stranih direktnih investicija u region.

Na ovom okupljanju dekan Prirodno-matematičkog fakulteta, dr Srećko Trifunović, predstavio je Institute fakulteta i usluge koje ova visokoškolska ustanova može da ponudi privredi.

Direktorka Poslovne akademije Privredne komore Srbije, Mirjana Kovačević, i viša savetnica za razvoj obrazovanja, Aleksandra Milićević, predstavile su procedure za uključivanje poslodavaca u srednješkolsko dualno obrazovanje, prava, obaveze i odgovornosti poslodavaca, kao i planove za upisnu politiku u srednje škole za školsku 2020/2021. godinu.

Na kraju skupa, direktorka Poslovne akademije Privredne komore Srbije, Mirjana Kovačević, pozvala je privrednike da se uključe u dualno obrazovanje, popunjavanjem Izjave o spremnosti poslodavaca za učešće u dualnom obrazovanju. Rok za dostavljanje Izjava je 10. februar 2020. godine. Više detalja o Izjavama na portalu RPK Kragujevac.