InfoKG 7 dana: Akcijaši, “Aviončić”, ubistvo, lift, huligani, Julka, rođendan, Mlađan…

Nedelja, 23 Septembar 2018 10:00Autor: Branko Vukašinović

U Kragujevcu su nedelju za nama obeležili: Bivše “kamiondžije” protestuju već dva meseca - očekuju razgovore u Vladi, akcijaši i studenti prava očistili Metino brdo, u “Aviončiću” još 60 slobodnih mesta za “male pilote” uz subvencije grada, ubijen MMA borac, Sindikat FCA: Fiat ostaje u Kragujevcu i nema otpuštanja - novi model spekulacija, španski hirurg ponovo u našem gradu: Ventura besplatno operiše dece sa deformitetom kičmenog stuba iz cele Srbije, otvoren stečaj “Zastava kamiona”, Klinika za pedijatriju posle 50 godina dobija lift, huligani pretukli profesora ispred Muzičke škole “Dr Miloje Milojević”, baka Julka proslavila 100. rođendan, InfoKG obeležio tri godine postojanja, priprema zimnice u punom jeku: Na Kvantašu cene veće – kupaca više, kragujevački klubovi prikupili gotovo 2.000 evra za Mlađanovo izlečenje…

Bivši radnici "Zastava kamioni", koji zbog neisplaćenih zarada protestuju više od dva meseca očekuju razgovor u Vladi Srbije o rešavanju svog problema, piše Beta, a prenosi B92. Opširnije ovde: Bivše “kamiondžije” protestuju već dva meseca, očekuju razgovore u Vladi.

Povodom obeležavanja Svetskog dana čišćenja, članovi kragujevačkog Kluba akcijaša i volontera, Društva srpsko - palestinskog prijatelјstva i studenti ovdašnjeg Pravnog fakulteta proteklog vikenda su očistili prostor oko ambulante u Čegarskoj ulici i Metino brdo. Očišćena je površina oko 3,5 hektara,a prikupljeno je blizu 800 kilograma smeća. Opširnije ovde: Svetski dan čišćenja: Akcijaši i studenti prava očistili Metino brdo

U najvećem i najmodernijem privatnom obdaništu u Srbiji, “Aviončić”, ima još 60 slobodnih mesta za upis dece uz subvencije lokalne samouprave, po ceni od 5.278 dinara mesečno. Iz „Aviončića“ pozivaju roditelje da u naredne dve nedelje, kada ih Gradska uprava za vanprivredne delatnosti kontaktira da izaberu neki od privatnih vrtića za upis dece, za svoje dete odaberu najbolje. Opširnije ovde: U “Aviončiću” još 60 slobodnih mesta za “male pilote” uz subvencije grada.

Kragujevačka policija uhapsila je A. M. (1997) zbog sumnje da je ubio bivšeg MMA borca, Radoša Joksimovića (1991) sinoć oko 20 časova u restoranu "Neptun", ispalivši u njega dva hica u grudi. Opširnije ovde: Ubijen MMA borac, napadač pobegao na motoru, Uhapšen osumnjičeni za ubistvo MMA borca i Osumnjičenom za ubistvo MMA borca pritvor do 30 dana.

Kompanija FCA Srbija nastavlja da radi u Kragujevcu i neće biti otpuštanja radnika, a proizvodnja novog modela “601” je samo spekulacija, izjavio je predsednik Samostalnog sindikata u kragujevačkoj fabrici, Zoran Marković. Dodaje da do kraja godine proizvodnja automobila "500L" će se usklađivati prema potražnji na mesečnom nivou. Opširnije ovde: Sindikat FCA: Fiat ostaje u Kragujevcu i nema otpuštanja, novi model spekulacija

U kragujevački Klinički centar sutra dolazi jedan od najboljih svetskih ortopeda Norberto Ventura, koji će obaviti 13 pregleda i pet operacija najmlađih pacijenata iz cele Srbije. Iz ove zdravstvene ustanove pozivaju roditelje dece sa deformitetom kičmenog stuba iz cele Srbije da zakažu pregled, jer će španski ortopedi ponovo doći u Kragujevac u junu i septembru. Opširnije ovde: Španski hirurg ponovo u Kragujevcu: Ventura besplatno operiše dece sa deformitetom kičmenog stuba iz cele Srbije.

Kragujevački Privredni sud otvorio je stečaj preduzeća “Zastava kamioni” zbog blokade računa od oko 3,3 milijarde dinara, piše Beta. Opširnije ovde: Otvoren stečaj “Zastava kamiona”.

Klinika za pedijatriju kragujevačkog Kliničkog centra konačno će dobiti teretni lift posle više od 50 godina, a radovi bi trebalo da budu okončani do 10. novembra. Za nabavku teretnog lifta bilo je potrebno 28.000 evra, a novac je nabavljen zahvaljujući sponzorima emisije ”S Tamarom u akciji”, Fondaciji Dragica Nikolić, kragujevačkim privrednicima i lokalnoj samoupravi. Opširnije ovde: KONAČNO: Klinika za pedijatriju posle 50 godina dobija LIFT.

Grupa od desetak huligana pretukla je profesora Nemanju M. ispred Muzičke škole “Dr Miloje Milojević” i nanela mu lake telesne povrede. Do incidenta je došlo kada je profesor izašao da huligane upozori, jer su u vreme trajanja horske nastave dobacivali, vređali i tako prekidali čas, piše Kurir.  Opširnije ovde: HULIGANI pretukli profesora ispred Muzičke škole “Dr Miloje Milojević”.

Kragujevčanka Julka Mitrović proslavlja danas stoti rođendan, okružena porodicom, komšijama i prijateljima. Zadovoljna je životom i kaže da je zdravlje dobro služi. Smatra sebe bogatom ženom, jer od šestoro dece ima sedam unuka, 13 praunuka, pet čukununuka i šesti je na putu. Opširnije ovde: Baka Julka proslavlja 100. rođendan.

Dragi Kragujevčani, portal InfoKG u petak je proslavio 3. rođendan. U protekle tri godine objavili smo više od 10.000 tekstova o dešavanjima u Kragujevcu i ostvarili više od pet miliona poseta. Opširnije ovde: InfoKG slavi 3. rođendan

Sezona pripreme zimnice je u punom jeku, a na kragujevačkoj kvantaškoj pijaci cene povrća i voća su veće u odnosu na prethodne godine, ali ima i više kupaca, tvrdi upravnik Kvantaško-stočne pijace, Dragan Stević. Dodaje da su cene povećane zbog nepovoljnihjih vremenskih uslova tokom ove godine. Naglašava i da je najbolja ponuda voća i povrća vikendom.  Opširnije ovde: Priprema zimnice u punom jeku: Na Kvantašu cene veće – kupaca više.

U okviru humanitarne akcija za lečenje mladog fudbalera Mlađana Jovičinca, koji boluje od karcinoma kostiju, kragujevački klubovi su prikupili gotovo 2.000 evra na stadionu “Čika Dača”. Mlađana u narednih šest meseci očekuje sedam hemioterapija, a nakon toga bi trebalo da otputuje za Sjedinjene Američke Države na dalje lečenje. Opširnije ovde: Kragujevački klubovi prikupili gotovo 2.000 evra za Mlađanovo izlečenje.

Ostale vesti iz rubrike Info pročitajte OVDE.

Najnovije vesti iz ove kategorije