InfoKG - 7 dana

InfoKG 7 dana: Arsenijević, Nikolić, Fiat, Urošević, “preletanje”, diplomci, Vučić, bazeni…

Autor: Branko Vukašinović
10:00 | Nedelja, 10 06 2018

U Kragujevcu su nedelju za nama obeležili: Na “Čika Dači” plesalo 800 predškolaca “Đurđevdana”, EU opredelila 4,5 miliona evra za preduzetnike, mikro i mala preduzeća, Šarčević smenio Arsenijevića, Nikolić ostaje gradonačelnik, "Ariva” i “Vulović” konkurisali za obavljajnje javnog gradskog prevoza, “Fiat” investirao 1,4 milijarde evra u kragujevačku fabriku - u toku razvoj digitalne proizvodnje, Urošević o smeni Nikolića, opoziciji i izborima 2020., “preletanje” iz Pokreta socijalista u Socijalističku partiju Srbije, hitna sanacija krova i fasade Okružnog suda i Načelstva, za upis u vrtiće “Đurđevdana” i “Nade Naumović” podneto 1.700 prijava za 640 mesta, Ministarstvo zdravlja zaposlilo 12 najboljih diplomaca kragujevačkog Fakulteta medicinskih nauka, Vučić sa predstavnicima kompanije “CMEC” o razvoju energetske infrastrukture u našem gradu, startovala kupališna sezona…

Manifestacija “Rastimo uz ples” održana je po drugi put u Kragujevcu, a oko 800 mališana iz vrtića Predškolske ustanove “Đurđevdan” plesom je oduševilo publiku na “Čika Dači”. Opširnije ovde: Na “Čika Dači” plesalo 800 predškolaca “Đurđevdana”.

EU je opredelila 4,5 miliona evra kako bi doprinela povećanju konkurentnosti lokalne privrede u pojedinim regionima naše zemlje, među kojima je i Šumadija. Tim povodom, informativnu sesiju o javnom pozivu za dodelu bespovratnih sredstava ozganizovao je u Biznis inovacionom centru Razvojni program EU PRO. Poziv je otvoren do 6. jula. Opširnije ovde: Bespovratno: EU opredelila 4,5 miliona evra za preduzetnike, mikro i mala preduzeća.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Mladen Šarčević potpisao je smenu rektora Univerziteta u Kragujevcu, Nebojše Arsenijevića, pišu Večernje novosti. Opširnije ovde: Šarčević smenio Arsenijevića, Šarčević: Posao na kragujevačkom Univerzitetu još nije gotov i Brnabić: Smena Arsenijevića primer vladavine prava

Na funkciji gradonačelnika Kragujevca ostaje Radomir Nikolić, potvrdio je predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić. Sa druge strane, upućeni u politička zbivanja u Kragujevcu smatraju da je smena Nikolića verovatno odložena za septembar. Opširnije ovde: Nikolić ostaje gradonačelnik Kragujevca: Zatišje pred buru?

Firme "Ariva Litas” i “Vulović Transport” konkurisale su za obavljanje javnog gradskog i prigradskog prevoza u Kragujevcu. Opširnije ovde: "Ariva” i “Vulović” konkurisali za obavljajnje javnog gradskog prevoza.

"Fiat" je do sada investitirao više od 1,4 milijarde evra u kragujevačku fabriku, gde se sada pristupa razvoju digitalne proizvodnje. To je izjavio direktor fabrike FCA Srbija, Alesio Leonardi na Međunarodnoj konferenciji "Industrija 4.0" u kragujevačkoj fabrici koja okuplja svetske stručnjake, prenose nacionalni mediji. Opširnije ovde: “Fiat” investirao 1,4 milijarde evra u kragujevačku fabriku, u toku razvoj DIGITALNE proizvodnje.

Gradska vlast nema dovoljno sluha za domaće investitore, a veći broj možda i manjih kompanija koje su spremne da ulažu u Kragujevac mogu da donesu boljitak našem gradu. To je prilikom gostovanja u emisiji “Iz glave” na Radiju 34 izjavio predsednik Gradskog odbora Srpskog pokreta obnove Milan Urošević. O najavljivanoj smeni gradonačelnika Radomira Nikolića u pojedinim medijima, Urošević kaže da tu priču uglavnom plasiraju pojedinci iz Srpske naprednoe stranke, ali da ne želi da se meša u njihove unutarstranačke odnose. Najavio je i da će od septembra ozbiljno ući u kampanju za rednovne lokalne izbore 2020. godine. Opširnije ovde: Urošević “!z glave” o smeni Nikolića, opoziciji i izborima 2020.

Prethodnih dana 136 članova i najviših funkcionera Pokreta socijalista iz Kragujevca prešlo je u Socijalističku partiju Srbije, tvrde iz SPS-a, dok sa druge strane iz PS kažu da ih je svega 15. Opširnije ovde: Iz Pokreta socijalista u Socijalističku partiju Srbije prešlo 136 ili 15 ljudi?

Gradsko veće dalo je saglasnost za izradu Projekta hitnih konzervatorsko–restauratorskih radova na sanaciji krova i fasade Okružnog suda i Načelstva u Kragujevcu, s obzirom na to da je reč o nepokretnom kulturnom dobru od izuzetnog značaja, kako za Grad tako i Republiku Srbiju. Opširnije ovde: Hitna sanacija krova i fasade Okružnog suda i Načelstva

Na konkurs za prijem dece u vrtiće predškolskih ustanova “Đurđevdan” i „Nada Naumović“ stiglo je skoro 1.700 prijava, a slobodnih mesta ima za 640 mališana. To znači da će veliki broj roditelјa morati da decu smesti u privatne vrtiće gde će uz subvencije grada mesečno plaćati od 3.500 do 5.000 dinara. Rezultati konursa biće objavlјeni do 24. juna. Opširnije ovde: Za upis u vrtiće “Đurđevdana” i “Nade Naumović” podneto 1.700 prijava za 640 mesta.

Na inicijativu Ministarstva zdravlja, a uz saglasnost Vlade, ugovore o zaposlenju dobilo je 100 najboljih diplomaca svih medicinskih fakulteta u našoj zemlji, među kojima je 12 njih sa kragujevačkog. Opširnije ovde: Ministarstvo zdravlja zaposlilo 12 najboljih diplomaca kragujevačkog Fakulteta medicinskih nauka

Kragujevac ima ogromne potrebe za razvojem novih izvora energije, imajući u vidu velika ulaganja stranih investitora i intenzivni razvoj grada u oblasti industrije. To je saopšteno iz Službe za saradnju sa medijima predsednika Republike Srbije, Aleksandra Vučića, nakon sastanka sa predstavnicima kineske kompanije CMEC. Opširnije ovde: Vučić sa predstavnicima kompanije “CMEC” o razvoju energetske infrastrukture u Kragujevcu

Kupališna sezona zvanično je počela na otvorenim bazenima i jezeru u Šumaricama danas. Opširnije ovde: Startovala kupališna sezona na otvorenim bazenima i jezeru u Šumaricama.

Ostale vesti iz rubrike Info pročitajte OVDE.