InfoKG - 7 dana

InfoKG 7 dana: Autobuska stanica, plaćene obuke, Hitna pomoć, Huawei, hapšenja, Agromarket, Egipat...

Autor: InfoKG
10:00 | Nedelja, 22 09 2019

U Kragujevcu su nedelju za nama obeležili: Incident na Autobuskoj stanici, plaćene obuke u ovdašnjim kompanijama, u saobraćajki povređena ekipa Hitne pomoći dok je prevozila životno ugroženog pacijenta, “Huawei” oprema od dva miliona dolara za Gradski data centar stiže u oktobru, predvođena docentom kragujevačkog Univerziteta ekipa Srbije trijumfovala na Balkanskoj informatičkoj olimpijadi u Grčkoj, uhapšeno 13 osoba u Kliničkom centru, raspisan tender za dokumentaciju za brzu saobraćajnicu Kragujevac-Mrčajevci, OŠ "Dositej Obradović" dobila fislkulturnu salu posle 40 godina postojanja i prostorije za produženi boravak, među 58 gradova i opština u Srbiji Kragujevac na 16. mestu po ceni kvadrata, proizvodnja u Fiatu zaustavljena do 1. oktobra, kragujevački Agromarket pretekao Fiat prema neto dobitku, Kragujevčanina iskasapio gliser u Egiptu...

Incident na kragujevačkoj Autobuskoj stanici, do koga je došlo zbog peronske karte, uzdrmao je ne samo ovdašnju, već i javnost širom Srbije. Portal InfoKG objavio je tada ekskluzivne snimke, a vest je, u najkraćem roku, obišla sve nacionalne medije, društvene mreže, te stigla i do suda. Opširnije ovde: SKANDALOZNO ZLOSTAVLJANJE: Obezbeđenje na autobuskoj stanici zbog peronske karte putnicu savladalo kao kriminalca, EKSKLUZIVNO: SNIMAK NADZORNIH KAMERA incidenta na autobuskoj stanici, oglasila se firma koja radi obezbeđenje, ZORANA MIHAJLOVIĆ se oglasila o incidentu na kragujevačkoj autobuskoj stanici, Nakon incidenta o kome bruji Srbija PRITVOR do 30 dana za radnika obezbeđenja na Autobuskoj stanici i Rezimirali smo 1000 vaših komentara povodom incidenta na Autobuskoj stanici - Evo šta ste rekli o tome...

Mladi Kragujevčani u prilici su da kroz jednomesečni program obuka u kragujevačkim kompanijama steknu iskustvo koje poslodavci traže pri zapošljavanju i da u nekoj od njih pronađu i radno mesto. Za to će dobiti i naknadu u bruto iznosu od 20.000 dinara. Rok za prijave na javni poziv je 1. oktobar. Opširnije ovde: PLAĆENE obuke u kragujevačkim kompanijama prilika da mladi steknu ISKUSTVO i ZAPOSLE SE.

Članovi ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć povređeni su u saobraćajnoj nezgodi dok su prevozili životno ugroženog pacijenta u Urgentni centar. Opširnije ovde: Ekipa Hitne pomoći povređena u saobraćajki dok je prevozila životno ugroženog pacijenta.

Isporuka “Huawei” opreme, vrednosti dva miliona dolara, koju će Narodna Republika Kina donirati Kragujevcu za potrebe Gradskog data centra, očekuje se tokom oktobra. To je najavio član Gradskog veća za informacione i komunikacione tehnologije, elektronsku upravu i “Pametan grad”, Danilo Savić, nakon sastanka sa visokom delegacijom kompanije “Huawei” u Kini. Opširnije ovde: “Huawei” oprema od dva miliona dolara za Gradski data centar stiže u oktobru.

Predvođena docentom kragujevačkog Univerziteta Vladimirom Milovanovićem, četvoročlana ekipa Srbije ostvarila je zbirno najbolji rezultat na 27. Balkanskoj informatičkoj olimpijadi u Atini, u konkurenciji 13 zemalja. Naime, ekipa Srbije je osvojila četiri medalje, dve zlatne i po jednu srebrnu i bronzanu.  Opširnije ovde: Predvođena docentom kragujevačkog Univerziteta ekipa Srbije trijumfovala na Balkanskoj informatičkoj olimpijadi u Grčkoj.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova - Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su trinaest osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinile više koruptivnih krivičnih dela kojima su nanele štetu Kliničkom centru Kragujevac. Opširnije ovde: Uhapšeno 13 OSOBA u Kliničkom centru: Nameštali javne nabavke, "petljali" sa estetskim operacijama i Oglasio se Klinički centar posle hapšenja 13 osoba: I sami smo podnosili prijave, ovde nema mesta korupciji.

JP "Putevi Srbije" raspisali su tender za izradu dokumentacije, odnosno studiju opravdanosti sa generalnim projektom izgradnje brze saobraćajnice Kragujevac-Mrčajevci. Ova javna nabavka "teška" je 50 miliona dinara. Deo novca za ovu investiciju vrednu ukupno 150 miliona evra, prema ranijoj najavi ministarke Zorane Mihajlović, biće izdvojen iz republičkog budžeta za 2020., kada bi trebalo da počnu i radovi. Opširnije ovde: Raspisan tender za dokumentaciju za BRZU SAOBRAĆAJNICU Kragujevac-Mrčajevci.

Osnovnoj školi "Dositej Obradović" u Erdeču svečano je predat na upotrebu dograđeni objekat u kome se, na 1200 kvadratnih metara, nalaze fiskulturna sala sa pratećim sadržajima koju ova obrazovna ustanova čeka još od osnivanja, te prostorije za produženi boravak, kuhinja i trpezarija. Opširnije ovde: OŠ "Dositej Obradović" dobila fislkulturnu salu posle 40 godina postojanja i prostorije za produženi boravak.

U Kragujevcu je prosečna cena kvadrata u prvoj polovini ove godine iznosila je 115.739 dinara, a to nas svrstava na 16. mesto liste od 58 gradova i opština u Srbiji gde je registrovana prodaja stanova novogradnje, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku. Opširnije ovde: Među 58 gradova i opština u Srbiji Kragujevac na 16. mestu po ceni kvadrata.

Radnici u proizvodnji "FCA Srbija" na plaćenom su odsustvu do 1. oktobra kada će se nastaviti proizvodnja Fiata 500L, rečeno je agenciji Beta u sindikatu fabrike. Opširnije ovde: Proizvodnja u Fiatu zaustavljena do 1. oktobra.

Kragujevačka kompanija Agromarket, koja se redovno nalazi na listi 100 naj... koju svake godine objavljuje APR, po uspešnosti poslovanja u 2018. pretekla je, prema neto dobitku, FCA Srbija, takođe standardnog činioca ovog izveštaja o privrednim društvima. Opširnije ovde: Uspešnost poslovanja: Kragujevački AGROMARKET pretekao FIAT prema neto dobitku

U popularnom letovalištu Hurgada 13. septembra odigrala se prava drama kada je tridesettrogodišnjeg Miloša iz Kragujevca teško povredi gliser, dok su ostali turisti bili uvereni da ga je napala ajkula. Jezive smrti spasla ga je supruga, piše Kurir. Očevici nesreće su za taj dnevni list prepričali su nemile scene, koje će im, kako kažu, zauvek ostati urezane u sećanje. Opširnije ovde: UŽAS U EGIPTU: Kragujevčanina iskasapio gliser, svi mislili da ga je napala ajkula.

Ostale vesti iz rubrike Info pročitajte OVDE.