InfoKG - 7 dana

InfoKG 7 dana: Đurđevdanska nagrada, nesreća, rekord, Ginisovac, potraga, Origami, SPS...

Autor: InfoKG
10:00 | Nedelja, 09 02 2020

U Kragujevcu su nedelju za nama obeležili: Raspisan konkurs za Đurđevdansku nagradu, poginula žena u Cerovcu, InfoKG ostvario više od pola miliona poseta u januaru, tender za novu autobusku stanicu u februaru, kragujevačkom ginisovcu zvanično uručen sertifikat Rekord instituta Nemačke, potraga za Draganom Rankovićem i dalje traje, postavljena “Reciklažna ostrva” na nekoliko lokacija u gradu, epidemije gripa još uvek nema, Origami kontejner postavljen na Aerodromu, SPS “u tajnosti” promovisao dva nova člana - Radišu i Nikolu Uroševića, naš grad tokom prošle godine posetilo 53.500 turista...

Lokalna samouprava raspisala je konkurs za dostavljanje predloga za dodelu Đurđevdanske nagrade grada Kragujevca za dostignuća u 2019. godini. Rok za dostavljanje predloga je 1. mart. Opširnije ovde: Otvoren konkurs: Koga biste predložili za ĐURĐEVDANSKU NAGRADU?

Četrdesetdvogodišnja žena poginula je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u prošle nedelje oko 20:30 časova na putu Kragujevac – Rača, u Cerovcu, u blizini Sobovice, kada ju je vozač udario automobilom i pobegao. Vozač D.G. (1975) iz Rače uhapšen je zbog sumnje da je automobilom “Opel astra” 2. februara u Cerovcu udario četrdesetjednogodišnju ženu, koja je od zadobijenih povreda preminula na licu mesta, a potom pobegao. Opširnije ovde: NESREĆA: Usmrtio ženu automobilom u Cerovcu, pa pobegao i UHAPŠEN vozač koji je automobilom usmrtio ženu u Cerovcu i pobegao sa mesta nesreće

Gradski informativni portal InfoKG nastavlja da obara rekorde posećenosti, a u prilog tome govori i podatak da je naš sajt samo u januaru ostvario više od pola miliona poseta, tačnije 508.000. Ovo je još jedan dokaz da se InfoKG svrstava među najposećenije portale lokalnog karaktera u čitavoj zemlji i ubedljivo je najčitaniji sajt u gradu. Opširnije ovde: InfoKG ostvario više od POLA MILIONA poseta u januaru.

Investicije u oblasti izgradnje komunalne infrastrukture obeležiće tekuću godinu u Kragujevcu, obećavaju iz Gradske uprave. Među njima, izvaja se najava da će do kraga 2020. početi izgradnja nove autobuske stanice. Opširnije ovde: Tender za novu AUTOBUSKU STANICU u februaru, početak izgradnje krajem godine.

Kragujevčaninu Srđanu Ristiću, koji je oborio Ginisov rekord u disciplini “Burpee pull ups in 60 minute”, jer je za 60 minuta uradio 423 kombinacija sklekova i zgibova, zvanično je uručen sertifikat Rekord instituta Nemačke u Sportskom centru “Iskra”. Opširnije ovde: Kragujevačkom GINISOVCU zvanično uručen sertifikat Rekord instituta Nemačke

Policija, porodica i prijatlji i dalje tragaju za dvadesettrogodišnjim Draganom Rankovićem iz Gornjih Grbica, kome se od 28. januara gubi svaki trag i čiji je nestanak prijavljen kragujevačkoj Policijskoj upravi. Opširnije ovde: Nedelju dana Draganu Rankoviću ni traga: Ostavio potresnu poruku na Facebooku i nestao.

U cilju podizanja ekološke svesti građana o značaju reciklaže i primarne selekcije otpada JKP Šumadija je u Kreativnom parku kod Prve kragujevačke gimnazije i u Pešačkoj zoni postavilo reciklažna ostrva. Opširnije ovde: Kragujevac dobio RECIKLAŽNA OSTRVA.

U kragujevačkom Domu zdravlja povećan je broj pacijenata sa respiratornim infekcijama, naročito na pedijatriji, a sporadično se pojavljuju oni sa simptomima virusa gripa tipa A. Epidemija, međutim, još uvek nije proglašena, za razliku od nekih drugih gradova u Srbiji. Postoji mogućnost da će, iz preventivnih razloga, biti produžen đački raspust. Opširnije ovde: EPIDEMIJE GRIPA nema, ali su ambulante prepune: Evo na šta apeluju iz Doma zdravlja... 

Kragujevac je od komapnije “Sekopak” dobio još jedan specijalni kontejner “Origami” za sakupljanje staklene ambalaže, koji je postavljen u Svetogorskoj ulici na Aerodromu. Inače, u ovaj kontejner može da stane više od tone stakla. Opširnije ovde: Kragujevac dobio još jedan ORIGAMI kontejner, postavljen na Aerodromu.

Cene komunalnih usluga, koje nisu menjane godinama, biće predmet analize u tekućoj godini, što ne mora nužno da znači i njihovo povećanje. Već je poznato da će biti smanjena cena u sektoru održavanja gradskih grobalja. Opširnije ovde: Preispitivanje cena svih komunalnih usluga, za održavanje grobalja promene izvesne

Socijalistička partija dobila je “pojačanje” pošto su se u ovu stranku učlanili doskorašnji članovi Jedinstvene Srbije - odbornik Radiša Urošević i pomoćnik gradonačelnika Kragujevca Nikola Urošević, piše Beta. Međutim, na promociju novih članova bila je pozvana samo Radio televizija Kragujevac, a na pitanje agencije Beta zbog čega nisu bili pozvani i ostali mediji, predsednik Gradskog odbora SPS-a Ivica Momčilović je rekao da nisu želeli da se “diže prašina”. Ovakav odgovor može da se protumači kao i nepoštovanje ostalih medija, ali i da RTK ima slabu gledanost pa će ovo proći bez veće medijske pompe. Opširnije ovde: SPS “u tajnosti” promovisao dva nova člana - Radišu i Nikolu Uroševića.

Kragujevac je tokom 2019. godine posetilo više od 53.500 turista, koji su ostvarili oko 107.200 noćenja, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku. U odnosu na 2018., ukupan broj turista je povećan za 9 odsto, kao i broj noćenja za 7 odsto. Opširnije ovde: Kragujevac u 2019. posetilo 53.500 turista.

Ostale vesti iz rubrike Info pročitajte OVDE.