InfoKG 7 dana: Fudbaleri Sušice, Zastavina vozila, Đorđe Simić, Urošević, “Medna”, huligani, “Forma Ideale”, vašar...

Nedelja, 29 Septembar 2019 10:00Autor: InfoKG

U Kragujevcu su nedelju za nama obeležili: Incident u Valjevu na utakmici Sušice i Budućnosti, ljubitelji Zastavinih vozila okupili se u Kneževom arsenalu, preminuo glumac Knjaževsko-srpskog teatra Đorđe Simić, lokalnoj samoupravi 4,5 miliona za unapređenje predškolskog vaspitanja i obrazovanja, naš grad dobija Regionalni inovacioni startap centar, plaćanje gradskog prevoza Mastercard karticama, Urošević ponovo pozvan u Brisel na Evropski molitveni doručak, otvorene dve novoizgrađene radionice u "Medni", huligani srušili rampu za kretanje kolicima osoba sa invaliditetom, nova kolekcija nameštaja kompanije Forma Ideale inspirisana Italijom stigla je u naš grad, održan Krstovdanski vašar...

Fudbalere “Sušice“ napali su huligani u svlačionici posle meča osmog kola Srpske lige Zapad u Valjevu i gađali ih biciklama i flašama. Iz kragujevačkog kluba je saopšteno da nije bilo redara da zaustave huligane, kao i da od Fudbalskog saveza Srbije traže da se sankcioniše ovakvo divljačko ponašanje. Oglasio se i Fudbalski klub Budućnost Krušik iz kog je poručeno da nema potrebe da bilo šta demantuju iz saopštenja FK Sušica, jer, kako kažu, ništa što je navedeno u njemu nije tačno. Opširnije ovde: Fudbalere Sušice HULIGANI gađali biciklama i flašama u Valjevu i “Budućnost” NEGIRA navode “Sušice” o INCIDENTU u Valjevu.

Skup ljubitelja Zastavinih vozila, pod sloganom “Da se pamti!”, održan je na prostoru Kneževnog arsenala. Na manifestaciji je bilo izloženo stotinak Zastavinih automobila. Opširnije ovde: Ljubitelji Zastavinih vozila okupili se u Kneževom arsenalu

Nakon duge i teške bolesti, u 39. godini života preminuo je Đorđe Simić, glumac Knjaževsko-srpskog teatra. Opširnije ovde: PREMINUO glumac Knjaževsko-srpskog teatra ĐORĐE SIMIĆ u 39. godini.

U okviru projekta “Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje”, Kragujevac je dobio grant od 4,5 miliona dinara za unapređenje predškolskog vaspitanja i obrazovanja. Opširnije ovde: Kragujevcu 4,5 miliona za unapređenje predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

Kragujevac će najkasnije do marta sledeće godine dobiti Regionalni inovacioni startap centar, koji će se nalaziti na trećem spratu Javnog preduzeća “Urbanizam”. Lokalna samouprava je za opremanje ovog centra dobila iz republičkog budžeta 20,3 miliona dinara, u okviru programa podrške Kabineta ministra bez protfelja zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj. Opširnije ovde: Kragujevac dobija Regionalni inovacioni startap centar, od države 20 miliona.

Kragujevčani koji koriste javni gradski prevoz sada vožnju mogu da plaćaju Mastercard beskontaktim karticama. U cilju popularizacije, tokom novembra i decembra, ovakvim načinom plaćanja vožnja će koštati samo 1 dinar. Opširnije ovde: Plaćanje gradskog prevoza Mastercard KARTICAMA, promo cena 1 DINAR

Član Predsedništva Srpskog pokreta obnove i odbornik u Skupštini grada Kragujevca, Milan Urošević dobio je i zvaničan poziv da prisustvuje 22. Evropskom molitvenom doručku, koji će biti održan od 3. do 5. decembra u Evropskom parlamentu, u Briselu. Ovo je drugi put da Urošević bude pozvan da prisustvuje Evropskom molitvenom doručku, koji će iskoristiti da promoviše Kragujevac i našu zemlju, ali i da razgovara sa svetskim i evropskim liderima o budućnosti Srbije. Opširnije ovde: Urošević ponovo pozvan u Brisel na Evropski molitveni doručak.

U Tehničko-remontnom zavodu Kragujevac otvorene su dve novoizgrađene radionice - za izvlačenje eksplozivnog punjenja iz košuljice projektila i za delaboraciju, modernizaciju i održavanje ubojnih sredstava, ukupne vrednosti 2.740.000 evra, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Novac su obezbedili Vlada Republike Srbije, NATO poverenički fond i Tehnički remontni zavod Kragujevac. Opširnije ovde: Otvorene dve novoizgrađene radionice u "Medni", vrednosti 2,7 miliona evra.

Rampa za osobe sa invaliditetom na ulasku u tržni centar u Erdogliji srušena je, očigledno od strane huligana. Opširnije ovde: Huligani srušili rampu za kretanje kolicima osoba sa invaliditetom.

Prvi put posle velikog međunarodnog sajma u Kelnu, nova kolekcija nameštaja kompanije Forma Ideale inspirisana Italijom stigla je u salon Forma Ideale u Kragujevcu. Novi asortiman dočaravaju tri italijanske pokrajine Toskanu, Umbriju i Trentino po kojima su nazvane i nove kolekcije. Opširnije ovde: Forma Ideale: Duh Italije u Kragujevcu.

U Kragujevcu je održan Krstovdanski vašar, a na tezgama postavljenim kod Zelene pijace i u okolini u ponudi su bili najrazličitiji proizvodi po, uglavnom, povoljnim cenama. Kragujevčani su bili u prilici da pazare, nameštaj, posuđe, odeću, obuću, nakit, igračke, kao i slatkiše. Hit vašara bili su “Versace” kuhinja za koju treba izdvojiti 280 evra i “seksi veš za seksi žene”. Opširnije ovde: Krstovdanski vašar u Kragujevcu: U bogatoj ponudi i “Versace” kuhinja.

Ostale vesti iz rubrike Info pročitajte OVDE.

Najnovije vesti iz ove kategorije