InfoKG - 7 dana

InfoKG 7 dana: Izbori, poslanici, novozaraženi, rekord, Lepenički bulevar, digitalni rendgen...

Autor: InfoKG
10:00 | Nedelja, 28 06 2020

U Kragujevcu su nedelju za nama obeležili: Na lokalnim izborima pobedila Srpska napredna stranka – ponavljanje glasanja na tri biračka mesta, naš grad će imati četiri narodna poslanika u Skupštini Srbije, registrovani novi slučajevi zaraze Korona virusom – zasedali republički i gradski krizni štabovi, trka za indeks na fakultetima kragujevačkog Univerziteta, InfoKG srušio sopstvene rekorde posećenosti, priznanja i zlatne pločice za jubilarne davaoce krvi, Stojadinovićeva analizirao izborne rezultate i potencijalne koalicije, Lepenički bulevar najkasnije od utorka otvoren za saobraćaj, Dom zdravlja nabavio digitalni rendgen...

Pobedu na lokalim izborima u Kragujevcu odnela je lista "Aleksandar Vučić - Za našu decu", dok je na drugom mestu lista "Veroljub Verko Stevanović - Svi na ovu stranu". Gradska izborna komisija je saopštila da se lokalni izbori zbog nepravilnosti ponovljaju na tri biračka mesta u Korićanima, Stanovu i Dragobraći. Opširnije ovde: UŽIVO IZBORI 2020: SNS pobedio u Kragujevcu i PONAVLJANJE IZBORA na tri biračka mesta NA VIDOVDAN

Grad Kragujevac će imati četiri narodna poslanika u novom sazivu Skupštine Srbije, a to su Goran Kovačević, Danijela Veljović, Milan Urošević i Đorđe Kosanić. Opširnije ovde: Kragujevac će imati ČETIRI narodna poslanika u Skupštini Srbije.

U Kragujevcu su u nedelji za nama registrovani novi slučajevi zaraze Korona virusom, a zasedali su i republički i gradski Krizni štab. Zbog toga je u Kragujevcu juče proglašena i vanredna situacija. Opširnije o aktuelnoj situaciji sa virusom COVID-19 ovde: Vaspitačica u vrtiću “Crvenkapa” zaražena virusom COVID-19, Koronom zaraženi vozač Hitne pomoć i službenica Instituta za javno zdravlje, REPUBLIČKI KRIZNI ŠTAB: Nove OBAVEZNE MERE i PREPORUKE zbog pogoršanja epidemiološke situacije, GRADSKI KRIZNI ŠTAB zabrinut: Razmatra se skraćenje radnog vremena ugostiteljskih objekata, moguća vanredna situacija i zabrana okupljanja?, Skandalozna izjava odlazećeg GRADONAČELNIKA: Narodu je potrebna MOTKA, a o broju novozaraženih i sve ostale informacije o Korona virusu pročitajte u rubrici Info.   

Na 12 fakulteta kragujevačkog Univerziteta tokom nedelje na izmaku kandidati su bili u prilici da se prijave za upis u prvu godinu osnovnih, integrisanih i strukovnih studija. Na fakultetima ovdašnjeg Univerziteta za upis u prvu godinu studija ima ukupno 3.674 slobodnih mesta. Od tog broja, 2.403 su budžetska, dok je 1.271 samofinansirajuće. Opširnije ovde: Počinje TRKA ZA INDEKS na fakultetima kragujevačkog Univerziteta: Slobodno 3.674 mesta, školarine do 170.000

Gradski informativni portal InfoKG srušio je sopstvene rekorde posećenosti, a u prilog tome govori i podatak da je naš sajt tokom izborne noći i sutradan, odnosno za manje od 24 časa, ostvario više od 200.000 poseta. Ovo je još jedan dokaz da se InfoKG svrstava među najposećenije portale lokalnog karaktera u čitavoj zemlji i ubedljivo je najčitaniji sajt u gradu. Opširnije ovde: InfoKG srušio sve rekorde: Za manje od 24 časa više od 200.000 poseta.

Svečanim uručenjem priznanja i zlatnih pločica višestrukim davaocima krvi, koji su u prethodnoj godini na ovaj način humanost pokazali 50., 75. ili 100. put, obeležen je Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi. Opširnije ovde: Priznanja i zlatne pločice za jubilarne davaoce krvi, dragocenu tečnost donirali i po 100 puta.

Bojan Stojadinović je u nedelji za nama analizirao rezultate lokalnih izbora, ali i izneo mišljenje o potencijalnim kolaicijama na lokalnom nivou. Opširnije ovde: Stojadinovićeva analiza izbornih rezultata i potencijalnih koalicija.

Radovi na rekonstrukciji dela ulice Lepenički bulevar, od zgrade Interšpeda do Zastavinog solitera, trebalo bi da budu okončani najkasnije do utorka, 30. juna, kada će biti puštena u saobraćaj, izjavio je za InfoKG rukovodilac održavanja puteva Preduzeća za puteve Kragujevac, Vladimir Bjelanović. Dodaje da će nakon toga, odmah otpočeti i rekonstrukcija ulice Kneza Mihaila na potezu od parka kod Zelene pijace do Trga Mala vaga. Opširnije ovde: PZP Kragujevac: Lepenički bulevar najkasnije od utorka otvoren za saobraćaj.

Specijalističko-konsultativna služba Doma zdravlja, smeštena u zgradi ATD-a, bogatija je za novi digitalni rendgen koji je zamenio postojeći aparat star više od 50 godina. Opširnije ovde: Dom zdravlja nabavio DIGITALNI RENDGEN: Snimanje par sekundi, zračenje višestruko manje

Ostale vesti iz rubrike Info pročitajte OVDE.