InfoKG - 7 dana

InfoKG 7 dana: Ko nam peva za Đurđevdan, nagrada “Šešir profesora Koste Vujića”, radovi na autoputu Kragujevac-Batočina, novi fića stiže krajem maja, na fakultetima 3.730 slobodnih mesta…

Autor: Branko Vukašinović
16:51 | Subota, 29 04 2017

U Kragujevcu su nedelju za nama obeležili: Praznik umetnosti i nauke u našem gradu, ko nam peva za Đurđevdan, nagrađeno šestoro kragujevačkih nastavnika plaketama “Šešir profesora Koste Vujića”, deonica autoputa Kragujevac-Batočina konačno gotova 30. juna, redizajnirani model “Fiat 500 L” biće promovisan 29. i 30. maja u Torinu, otvoren za saobraćaj most preko Lepenice kod hale “Jezero“, za buduće brucoše na 12 fakulteta Univerziteta u Kragujevcu 3.732 slobodna mesta, okončana grejna sezona, novi izgled igrališta OŠ “Milutin i Draginja Todorović”, Sajam hortikulture na Šumadija sajmu, Gradsko veće donelo Pravilnik o uslovima za postavljanje objekata na javnim površinama…

Naredna dva meseca biće praznik nauke i umetnosti kroz više manifestacija u Kragujevcu, najavljeno je prilikom potpisivanja Protokola o saradnji grada Kragujevca i Centra za promociju nauke iz Beograda. Opširnije ovde: Kragujevac mesto važnih manifestacija za ljubitelje nauke i umetnosti.

U okviru obeležavanja Dana grada, 6. maja, ove godine biće organizovani i Đurđevdanski koncerti na kojima će nastupiti Kragujevački simfonijski orkestar, hor “Liceum”, Zvonko Pantović Čipi, Dejan Stojanović Kepa, dirigent Vojkan Borisavljević, kao i Vlatko Stefanovski Trio. Kompletan program obeležavanja Dana grada pročitajte ovde: Ko nam peva za Đurđevdan?

Plaketama “Šešir profesora Koste Vujića” nagrađeno je šestoro kragujevačkih nastavnika, po izboru učenika iz isto toliko osnovnih škola, na svečanosti održanoj u Prvoj kagujevačkoj gimnaziji. Kompletnu vest pročitajte ovde: Šešir profesora Koste Vujića: Uručene plakete kragujevačkim nastavnicima.

Deonica autoputa Kragujevac-Batočina konačno će biti kompletno završena i spremna za saobraćaj 30. juna. Opširnije ovde: Deonica autoputa Kragujevac-Batočina konačno kompletno gotova 30. juna.

Redizajnirani model “Fiat 500 L”, koji se proizvodi u Kragujevcu, biće promovisan 29. i 30. maja u Torinu. Kako će izgledati novi “500L” pročitajte ovde: Novi fića stiže krajem maja.

Most preko Lepenice kod hale “Jezero“, nakon rekonstrukcije, otvoren je za saobraćaj. O sanaciji ovog mosta pročitajte ovde: Gotova sanacija mosta preko Lepenice, od sutra opet otvoren za saobraćaj.

Za upis studenata u prvu godinu osnovnih i integrisanih akademskih studija na 12 fakulteta koji funkcionišu u sastavu Univerziteta u Kragujevcu ima ukupno 3.732 slobodna mesta. Opširnije o upisu, broju slobodnih mesta i ceni školarine pročitajte ovde: Na fakultetima kragujevačkog Univerziteta 3.730 slobodnih mesta, školarine do 170.000.

Grejna sezona u Kragujevcu, najduža u poslednje tri decenije, zvanično je okončana, a u toku je remont pojedinih postrojenja. Kompletnu vest pročitajte ovde: Završena grejna sezona, u toku remont od 90 miliona.

U okviru projekta “Dan planete zemlje”, volonteri Udruženja “Mladi” rekonstruisali su igralište Osnovne škole “Milutin i Draginja Todorović”. Opširnije ovde: Novi izgled igrališta OŠ “Milutin i Draginja Todorović”.

Sajam hortikulture biće otvoren još danas do 20 časova na kragujevačkom sajmištu. Šta je u ponudi i šta posetioci mogu kupiti na ovom mestu, pročitajte ovde: Cveće, ukrasne biljke i baštenske garniture po sniženim cenama na Šumadija sajmu.

Gradsko veće donelo je Pravilnik o uslovima za postavljanje objekata na javnim površinama kojim su propisani uslovi za njihovo postavljanje. Kako će letnje bašte ubuduće izgledati i gde će biti postavljene, pročitajte ovde: Kafedžijama prostor za letnje bašte na tri godine, plaćanje zakupa mesečno.

Ostale vesti iz rubrike INFO pročitajte OVDE.