InfoKG - 7 dana

InfoKG 7 dana: Kragujevački preletači, Univerzitet u 600 najboljih na svetu, Sajam čokolade, Festival nauke, Pravna klinika, komemoracija nastradalima u “Medni”…

Autor: Branko Vukašinović
11:00 | Nedelja, 19 03 2017

U Kragujevcu su nedelju za nama obeležili: Politički dres promenilo desetak odbornika od prošlogodišnjih lokalnih izbora, taksisti samostalci protestovali na platou ispred zgrade Gradske uprave, dogovorili sastanke sa načelnicima inspekcija i gradonačelnikom, deonica autoputa Kragujevac - Batočina biće gotova polovinom godine, Švajcarci pomažu mladima da se zaposle, obuća i dalje najveći problem potrošačima, ovdašnji Univerzitet među 600 najboljih na svetu, Sajam čokolade sledeće nedelje na Šumadija sajmu, Finci u našem gradu traže saradnike za svoje kompanije, u Skupštini grada održana komemoracija nastradalima u “Medni”, Festival nauke organizovan u Prvoj gimnaziji, Na Pravnom fakultetu funkcioniše i Pravna klinika, članovi Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije održali su protest ispred Vlade Srbije.

Od lokalnih izbora nije prošlo ni godinu dana, a struktura kragujevačkog parlamenta je od tada do danas u nekoliko navrata prekomponovana, jer je desetak odbornika promenilo politički dres. Kompletan tekst pročitajte ovde: KRAGUJEVAČKI PRELETAČI: Obmanjuju birače zarad ličnih interesa?

Taksisti samostalci protestovali na platou ispred zgrade Gradske uprave, dogovorili sastanke sa načelnicima inspekcija i gradonačelnikom. Opširnije o ovoj temi ovde: Taksisti protestuju ispred zgrade Gradske uprave i Grad nemoćan da ispoštuje svoju Odluku: Taksistima ugovoren sastanak sa načelnicima inspekcijskih službi.

Radovi na deonici autoputa Kragujevac - Batočina biće završeni polovinom tekuće godine. Zbog čega je pomeren rok okončanja radova saznjate ovde: Deonica autoputa Kragujevac - Batočina konačno gotova polovinom godine.

Kragujevac je jedan od pet gradova u Srbiji u kojima će u naredne četiri godine biti realizovan projekat “Znanjem do posla” Švajcarske agencija za razvoj i saradnju, čiji je cilj povećanje zapošljivosti mladih. Na koji način će pomoći mladima da se zaposle pročitajte ovde: Švajcarci pomažu mladim Kragujevčanima da se zaposle.

Organizaciji potrošača Kragujevac u prva dva meseca tekuće godine za pomoć se obratilo gotovo 500 građana, a najviše žalbi je bilo na kvalitet obuće. Na šta se još žale potrošači pročitajte ovde: Svetski dan prava potrošača: Obuća i dalje najveći problem Kragujevčanima.

Međunarodna lista za rangiranje univerziteta RankPro uvrstila je kragujevački Univerzitet u grupu 600 vodećih univerziteta na svetu. Opširnije ovde: Univerzitet u Kragujevcu među 600 najboljih na svetu.

Sajam čokolade, kafe i toplih napitaka biće održan od 24. do 26. marta na Šumadija sajmu. Šta sve očekuje postioce ove manifestacije pročitajte ovde: Sajam čokolade, kafe i toplih napitaka na Šumadija sajmu.

Kragujevačka "Zastava INPRO" ponuđena je u razgovoru sa delegacijom Finske kao potencijalni partner kompanije "Lindstrom", koja se bavi tekstilnom industrijom. Kompeltan tekst pročitajte ovde: Finci po Srbiji traže saradnike za svoje kompanije, posetili Kragujevac.

Komemorativni skup povodom pogibije Željka Nikolića i Dejana Kovačevića, koji su tragično nastradali 28. februara u Tehničko-remontnom zavodu, održan je u Skupštini grada. Opširnije pročitajte ovde: Komemoracija nastradalima u “Medni”.

Festival nauke „Daj(t)e se na znanje“, peti po redu, održan je u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji. Pročitajte, a i pogledajte u galeriji koji eksperimenti su prikazani: Kragujevčani oduševljeni eksperimentima u Prvoj gimnaziji.

Na Pravnom fakultetu u Kragujevcu od početka godine funkcioniše i Pravna klinika, osnovana kao Studijsko istraživački centar. Kakve usluge pruža klinika i šta predstavlja pročitajte ovde: Pravna klinika u Kragujevcu.

Članovi Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije održali su protest ispred Vlade Srbije sa kojeg su uputili zahtev da se ispuni Sporazum o rešavanju spornih pitanja kojim je okončan štrajk prosvetara pre dve godine.Kompletnu vest pročitajte ovde: Ministarstvo protest prosvetara ispred Vlade nazvalo političkim skupom.

Ostale vesti iz rubrike INFO pročitajte OVDE.