InfoKG - 7 dana

InfoKG 7 dana: Mala matura, litija, policija, francuski hirurg, Opšta bolnica, Avantura park...

Autor: InfoKG
10:00 | Nedelja, 23 06 2019

U Kragujevcu su nedelju za nama obeležili: Osmaci polagali malu maturu, obeležena gradska litija, komandant Žandarmerije Dejan Luković unapređen u čin generala policije, letnja praksa za 200 studenata u gradskim preduzećima, Institutu za javno zdravlje i Kliničkom centru, stručnjak spinalne hirurgije iz Francuske operiše u ovdašnjem Kliničkom centru, 100 miliona za zaposlene i izmirenje obaveza u Zastavinoj ambulanti, brojnim aktivnostima obeležen Dan ministarstva unutrašnjih poslova, pijaca na Bubnju dobija novi izgled, Ministarstvo zdravlja dalo zeleno svetlo za izgradnju Opšte bolnice, novi izgled Avantura parka do kraja jula...

U Kragujevcu je 1.756 osmaka polagalo malu maturu, koju je ove godine obeležio skandal kada je u javnost procurio test iz matematike. Zbog toga su i kragujevački mali maturanti protestovali. Opširnije ovde: ODLOŽEN test iz matematike za četvrtak jer je "PROVALJEN", PROTESTOVALI i kragujevački MALI MATURANTI i Objavljena REŠENJA: Mali maturanti polagali matematiku.

Stara crkva, drugi dan Trojica, obeležila je hramovnu slavu Silazak Svetog Duha na Apostole, a ovaj praznik je i litija grada Kragujevca. Opširnije ovde: Kragujevac slavi GRADSKE LITIJE

Povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova, potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović uručio je rešenja o unapređenju u čin generala policije, kao i plakete u znak zahvalnosti za doprinos radu MUP-a. Kragujevčanin Dejan Luković, komandant Žandarmerije, unapređen je u čin generala. Opširnije ovde: Kragujevčanin DEJAN LUKOVIĆ, komandant Žandarmerije, unapređen u čin GENERALA policije

Letnja stručna praksa za 200 studenata Univerziteta u Kragujevcu biće organizovana tokom jula i avgusta u 21 ustanovi i preduzeću čiji je osnivač lokalna samouprava, kao i u Institutu za javno zdravlje i Kliničkom centru. Rok za prijavu je 26. jun, a praksa će biti realizovana u dva ciklusa i to od 1. do 31. jula i od 1. do 31. avgusta. Opširnije ovde: LETNJA PRAKSA za 200 studenata u gradskim preduzećima, IZJZ i Kliničkom centru.

Stručnjak iz oblasti spinalne hirurgije iz Francuske, prof. dr Šarl Kort, ortoped Univerzitetskog kliničkog centra Bisetre iz Pariza, boravi u Kragujevcu, gde operiše sa lekarima Klinike za ortopediju i traumatologiju Kliničkog centra, što je za njih, pre svega, značajan vid edukacije i usvajanja inovativnih metoda hirurgije kičme. Sa ovdašnjim kolegama izvršiće pet operacija. Opširnije ovde: Stručnjak spinalne hirurgije iz Francuske operiše u KC Kragujevac, naši lekari usvajaju mini-invazivnu metodu.

Zbog pokretanja prinudne likvidacije Zavoda za zravstvenu zaštitu radnika grad Kragujevac je po hitnom postupku ušao u rebalans budžeta radi obezbeđivanja sredstava za povezivanje radnog staža zaposlenima i izmirenja obaveza u iznosu od 100 miliona dinara. Opširnije ovde: Hitan REBALANS BUDŽETA: 100 miliona za zaposlene i izmirenje obaveza u ZASTAVINOJ AMBULANTI.

Povodom obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijska uprava Kragujevac organizovala akciju dobrovoljnog davanja krvi, prijem za njihove penzionisane radnike, potom i za novinare, taktičko-tehnički zbor u Velikom parku za kragujevačke osnovce, a nagrađeni su i najbolji policajci i pripadnici Uprave za vanredne situacije. Opširnije o tim događajima ovde: Kragujevački policajci pokazali humanost na delu, Policajci i žandarmi oduševili decu u Velikom parku, PU Kragujevac: Broj krivičnih dela smanjen, efikasnost u rasvetljavanju povećana i Nagrađeni najbolji policajci i pripadnici Uprave za vanredne situacije.

Radnici Javno komunalnog preduzeća “Šumadija” započeli su rekonstrukciju pijace “Bubanj”, u okviru koje će biti asfaltiran taj prostor i postavljene nove tezge. Plan je da radovi budu okončani do 3. jula. Opširnije ovde: Pijaca na Bubnju dobija novi izgled

Ministarstvo zdravlja i Institut za javno zdravlje Srbije dali su saglasnost za izgradnju Opšte bolnice u Kragujevcu, kapaciteta 252 kreveta, saopšteno je sa sednice lokalnog Saveta za zdravlje. Međutim, zbog izmena zakona početak radova na izgrandnji ovog objekta na parceli ispod Centara izvrsnosti je prolongiran, iako je bio najavljen za sledeću godinu, pa se očekuje da Kragujevac dobije Opštu bolnicu za dve do tri godine. Opširnije ovde: Ministarstvo zdravlja dalo zeleno svetlo za izgradnju Opšte bolnice u Kragujevcu.

U toku su radovi na izgradnji druge faze, odnosno proširenju Avantura parka na Šumaričkom jezeru, koji će dobiti novi izgled do kraja jula. Postavlјaju se novi sadržaji kao što su prepreka, „Agility“, dečji, poligon i maketa dinosaurusa. Za te namene biće utrošeno 8,4 miliona dinara, a novac su obezbedili Ministarstvo za trgovinu, turizam i telekomunikacije, kao i lokalna samouprava. Opširnije ovde: NOVI IZGLED Avantura parka do kraja jula, stiže i DINOSAURUS na Šumaričko jezero.

Ostale vesti iz rubrike Info pročitajte OVDE.