InfoKG - 7 dana

InfoKG 7 dana: Nova kiseonična mreža u KC, nastavak gradnje Centara izvrsnosti, nestale vakcine, protest ugostitelja…

Autor: InfoKG
10:00 | Nedelja, 18 10 2020

U Kragujevcu su nedelju za nama obeležili: Ponovo otvoren THE EMPTY SHOP u “Plazi”, u kragujevačkom Kliničkom centru 200 novih mesta za kiseoničnu terapiju, statusno pripajanje Centra za strna žita i Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj, najavljen rebalans budžeta, konačno nastavak gradnje Centra izvrsnosti sa bankom matičnih ćelija, Štab za vanredne situacije najavio pojačanu kontrolu trgovinskih i ugostiteljskih objekata, nestale vakcine protiv sezonskog gripa u našem gradu, rekonstrukcija Čika Dače nameće potrebu za atletskim stadionom, protest kragujevačkih ugostitelja, Dašić obećava: Obezbedićemo uslove svim perspektivnim kompanijama u Kragujevcu…

U Šoping centru Kragujevac Plaza od danas je ponovo otvoren The Empty Shop, jedinstvena radnja u koju kupci donose garderobu za sugrađane kojima je ona najpotrebnija. The Empty Shop u “Plazi” biće otvoren do 1. novembra, svakog dana od 12 do 20 časova, uz poštovanje svih epidemioloških mera i preporuka koje su na snazi. Ovu nesvakidašnju humanitarnu akciju Šoping centar Kragujevac Plaza organizuje u saradnji sa Crvenim krstom. Opširnije ovde: Ponovo otvoren THE EMPTY SHOP u “Plazi”

U Kliničkom centru Kragujevac će u najkraćem mogućem roku biti rekonstruisana kiseonična mreža i na taj način će se dobiti 200 novih mesta sa kiseoničnom podrškom na infektivnoj, internoj, neurološkoj i pulmološkoj klinici. To je za InfoKG potvrdio direktor ove zdravstvene ustanove Predrag Sazdanović i naglasio da je to od velikog značaja za pacijente koji se leče od virusa COVID-19 u kragujevačkom Kliničkom centru. Radove će finansirati Ministarstvo zdravlja sa 110.000 evra. Opširnije ovde: U kragujevačkom Kliničkom centru 200 novih mesta za kiseoničnu terapiju.  

Grad Kragujevac, kao osnivač Centra za strna žita i Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj, pokreće Inicijativu za sprovođenje statusne promene pripajanja, u skladu sa Zakonom o javnim preduzećima i Zakonom o privrednim društvima. Opširnije ovde: Statusno pripajanje Centra za strna žita i Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj

Gradsko veće utvrdilo je predlog odluke o rebalansu budžeta grada Kragujevca i uputilo odbornicima Skupštine grada na razmatranje i odlučivanje. Ukupni prihodi i primanja, odnosno rashodi i izdaci budžeta grada Kragujevca, nakon rebalansa iznosiće 8.265 milijardi dinara. Opširnije ovde: Rebalans: Gradska kasa "teška" nešto više od 8 milijardi.

Gradnja Centara izvrsnosti u Kragujevcu sa bankom matičnih ćelija koja je počela u decembru 2015. godine, pa prekinuta, trebalo bi konačno da bude nastavljena od januara 2021. godine. Naime, Jedinica za upravljanje projektima u javnom sektoru raspisala je javnu nabavku za nastavak i završetak radova na izgradnji objekta, piše Ekapija. Opširnije ovde: Konačno nastavak gradnje Centra izvrsnosti sa bankom matičnih ćelija

"Kragujevac ponovo proživaljava situaciju iz bliske prošlosti jer imamo uzlaznu putanju broja zaraženih", rekao je na konferenciji za medije Nikola Dašić, gradonačelnik i komandant Štaba za vanredne situacije grada Kragujevca. Pojačeće se kontrola trgovinskih lanaca, ugostiteljskih objekata, privatnih firmi, javnih institucija i preduzeća i svih onih mesta u kojima je moguć prenos infekcije. Opširnije ovde: Štab za vanredne situacije: Kragujevac u UZLAZNOJ PUTANJI, evo šta će biti preduzeto.

U Kragujevcu su nestale vakcine protiv sezonskog gripa, jer je potrošeno svih 6.600 doza, koje su bile raspoređene po ovdašnjim ambulantama, potvrdili su za InfoKG u Domu zdravlja. Očekuje se da nove količine stignu do kraja meseca. Opširnije ovde: Nestale vakcine protiv sezonskog gripa u Kragujevcu.

Član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović, posetio je Atletski savez Srbije gde se susreo se sa predsednikom Slobodanom Brankovićem. Cilj posete bio je razmatranje mogućnosti pravljenja novog Atletskog stadiona, koji će Kragujevcu biti potreban onog trenutka kada se uđe u obnovu fudbalskog stadiona Čika Dača. Opširnije ovde: Rekonstrukcija Čika Dače nameće potrebu za ATLETSKIM STADIONOM, šta će se preuzeti tim povodom.

Kragujevački ugostitelji protestovali su ispred zgrade lokalne samouprave zbog radnog vremena restorana i kafića koje je dva sata kraće nego u Beogradu. Uz to je jedan Kragujevčanin na ovu temu napisao i kolumnu za portal InfoKG. Opširnije ovde: Protest kragujevačkih ugostitelja i KOLUMNA: Ugostitelji, ko vas šiša!?

Gradonačelnik Kragujevca, Nikola Dašić i član Gradskog veća za privredu Radomir Erić, posetili su firmu „Unior komponents“ gde su se u razgovoru sa rukovodstvom upoznali sa poslovnim rezultatima, ali i infrastrukturnim problemima u čijem rešavanju će grad posredovati. Opširnije ovde: Dašić obećava: Obezbedićemo uslove svim perspektivnim kompanijama u Kragujevcu.

Sve informacije o aktuelnoj situaciji sa virusom COVID-19 u Kragujevcu pročitajte u rubrici Info.  

Ostale vesti iz rubrike Info pročitajte OVDE.