InfoKG - 7 dana

InfoKG 7 dana: Nove mere za pomoć privredi, Janku potrebna naša pomoć, UNICEF donirao neonatološke respiratore

Autor: InfoKG
10:00 | Nedelja, 26 07 2020

U Kragujevcu su nedelju za nama obeležili: Ministar Vulin obišao privremenu kovid bolnicu na Šumadija sajmu, ponovo radi ambulanta “Filip Kljajić”, pušteno svih 11 demonstranata iz pritvora, Bojan Stojadinović analizirao trenutnu političku situaciju u gradu, direktor Instituta za javno zdravlje Dragan Vasiljević objasnio sve oko testiranja na lični zahtev na Korona virus, objavljen konačan spisak primljene dece u vrtiće “Nade Naumović” i “Đurđevdana”, Vučić najavio nove ekonomske mere za pomoć prviredi, u toku tender za projektanta nove autobuske stanice, u KOVID ambulanti u ATD-u dnevno se pregleda oko 200 ljudi, pomozimo Janku Tanasijeviću da pobedi opaku bolest, UNICEF donirao tri neonatološka respiratora ovdašnjem Kliničkom centru... 

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je privremenu bolnicu u prostoru Šumadija sajma u Kragujevcu u kojoj će se lečiti pacijenti oboleli od COVID 19. Opširnije ovde: Vulin obišao PRIVREMENU KOVID BOLNICU na Šumadija sajmu.

Zdravstvena ambulanta Filip Kljajić ponovo je počela sa prijemom pacijenata u rekonstruisanom objektu. U kompletnu adaptaciju grad Kragujevac je uložio oko 12,5 miliona dinara. Opširnije ovde: Rekonstrukcija gotova, Ambulanta "Filip Kljajić" ponovo prima svoje pacijente

Iz pritvora je pušteno svih jedanaestoro uhapšenih demonstranata koji su do sada procesuirani pred Višim sudom u Kragujevcu zbog nasilničkog ponašanja na protestu od 8. jula, kad su demolirani delovi zgrada Policijske i Gradske uprave, prenosi Danas. Opširnije ovde: Pušteno svih 11 demonstranata iz pritvora

Bojan Stojadinović je u nedelji za nama analizirao političku situaciju i formiranju nove vlasti na lokalu. Opširnije ovde: Stojadinovićeva analiza: Politički market.

U Institutu za javno zdravlje Kragujevac građani mogu da se testiraju na Korona virus na lični zahtev, ali prethodno je potrebno da se zakaže termin, a nakon toga i dostavi dokaz o uplati na podračun Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje. To je za InfoKG potvrdio direktor ovdašnjeg Instituta Dragan Vasiljević i dodao da se trenutno uzorci šalju u Beograd na analizu, a rezultati stižu za dva do tri dana. Naglašava da će PCR aparat u kragujevačkom Institutu za javno zdravlje biti servisiran najkasnije do kraja nedelje i da bi tada trebalo da rezultati stižu i brže, ali da će sve to zavisiti od gužve. Opširnije ovde: Vasiljević o testiranju na lični zahtev i čekanju na rezultate

Komisija za prijem dece u predškolske ustanove čiji je osnivač grad Kragujevac objavila je konačan spisak primljene dece u vrtiće “Nade Naumović” i “Đurđevdana” na kom se nalazi 649 mališana i razlikuje se od preliminarnog zbog podnetih prigovora. Predškolske ustanove “Nada Naumović” i “Đurđevdan” pozvaće roditelje primljene dece kako bi sa njima zaključile ugovor o pružanju usluga. Opširnije ovde: Objavljen KONAČAN SPISAK primljene dece u vrtiće “Nade Naumović” i “Đurđevdana”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je nove ekonomske mere za podršku privredi, među kojima je i ta da će država za jul i avgust plaćati 60 odsto od minimalca za preduzetnike i radnike mikro, malih, srednjih preduzeća. Na koji način će privrednici moći da se prijave za novi državni paket pomoći biće poznato narednih dana. Opširnije ovde: Nove ekonomske mere i Kako se prijaviti za NOVE MERE?

Tender za izradu projekta gradnje nove autobuske stanice u Kragujevcu je u toku, rečeno je za eKapiju u Press centru Grada. Raspisivanje tendera bilo je u pripremi još u februaru, ali ga je omelo izbijanje epidemije Korona virusa u Srbiji. Tender traje do 10. avgusta. Opširnije ovde: U toku tender za projektanta NOVE autobuske stanice.

U Ambulanti za febrilna stanja i respiratorne infekcije kragujevačkog Doma zdravlja u ATD-u dnevno se u proseku pregleda više od 200 ljudi. Iz Doma zdravlja poručuju da se poslednjih dana uglavnom javljaju ljudi sa blažim simpotima i dodaju da se manje čeka na pregled u odnosu na prethodni period. Opširnije ovde: U KOVID ambulanti u ATD-u dnevno se pregleda oko 200 ljudi

Kragujevčaninu Janku Tanasijeviću, kom je dijagnostikovan kancer rektuma i veći broj metastaza na jetri, potrebna je pomoć za lečenje u Nemačkoj. Zainteresovani mogu pomoći slanjem SMS poruke sadržine 822 na broj 3030, ali i uplatom novca na dinarski ili devizni račun. Opšrinije ovde: POMOZIMO Janku da pobedu opaku bolest.

Međunarodna organizacija UNICEF donirala je danas Kliničkom centru Kragujevac tri neonatološka respiratora i pet protokomera, čija je vrednost oko 70.000 evra. Respiratori su namenjeni Centru za neonatologiju, u kom kažu da su im od velikog značaja, jer se na ovom mestu godišnje leči oko 450 novorođene dece iz 13 porodilišta sa područja centralne, zapadne i jugoistočne Srbije. Opširnije ovde: UNICEF donirao tri neonatološka respiratora Kliničkom centru Kragujevac.

U Kragujevcu su u nedelji za nama registrovani novi slučajevi zaraze Korona virusom. Opširnije o aktuelnoj situaciji sa virusom COVID-19 pročitajte u rubrici Info.  

Ostale vesti iz rubrike Info pročitajte OVDE.