InfoKG - 7 dana

InfoKG 7 dana: Parking, Goran Nikolić, nova srednja škola, dinosaurus, evakuacija, izbori, SG...

Autor: InfoKG
10:00 | Nedelja, 21 07 2019

U Kragujevcu su nedelju za nama obeležili: Parking u ulici Save Kovačevića u očajnom stanju, đaci sa eKG karticom besplatno na bazene jednom nedeljno, grad ponosan na paraolimpijca Gorana Nikolića, prekinuta proizvodnja u Fiatu do 3. septembra, dvorište porodice Obradović u Lužnicama najlepše u Šumadiji, nova srednja škola u našem gradu: Medicinski i IT smerovi - upis u toku, stigao dinosaurus na Šumaričko jezero, među 130 evakuisanih putnika iz aviona na aerodromu u Beogradu zbog dojave o bombi bile i četiri Kragujevčanke, “Šumadija” kupila dva kamiona za šest miliona, da se ove nedelje u našem gradu održavaju izbori za gradonačelnika otkrivamo ko bi odneo apsolutnu pobedu, usvojen rebalans budžeta za 2019. uz žustru raspravu vlasti i opozicije, ambasador Indonezije najavio proširenje saradnje sa našim gradom u oblasti trgovine i ekonomije...

U centru grada, u ulici Save Kovačevića, parking čiji je ulaz od Gradskog doma, u očajnom je stanju usled višegodišnjeg propadanja. U JKP Šumadija, koje gazduje ovim parkiralištem, kažu da su svesni problema i da je činjenica da je ružno što se parkiralište u centru grada nalazi u takvom stanju. Opširnije ovde: Parking u centru grada u OČAJNOM stanju, sve se RASPADA: Ima li nade da će biti sređen?  

Kragujevačkim osnovcima i srednjoškolcima, koji poseduju personalizovanu eKG karticu, omogućeno je da se jednom nedeljno besplatno kupaju na otvorenim bazenima, zahvaljujući saradnji Gradske agencije za saobraćaj i Sportsko privrednog društva "Radnički". Opširnije ovde: Kragujevački đaci sa eKG karticom BESPLATNO na bazene jednom nedeljno.

Za kragujevačkog paraolimpijca, Gorana Nikolića, koji je istrčao 77 maratona za 77 dana u Čikagu i time oborio sopstveni rekord, priređen je svečani prijem u Biznis inovacionom centru. S obzirom na to da je cilj ovog poduhvata bio da se prikupe sredstva za završetak izgradnje sportske hale Bogoslovije “Sveti Jovan Zlatousti” u Kragujevcu, tokom maratona prikupljeno je tek 4.500 dolara, a potrebno još novca, pa Nikolić očekuje da će ljudi dobre volje nastaviti da doniraju novac kako bi radovi na sali bili završeni. Opširnije ovde: Kragujevac ponosan na paraolimpijca Gorana Nikolića.

Radnici kompanije “FCA Srbija” od srede su na plaćenom odsustvu i na kolektivnom godišnjem odmoru, a prvi radni dan u kragujevačkoj fabrici biće 3. septembar. To je izjavio agenciji Beta predsednik Samostalnog sindikata kompanije FCA Srbija, Zoran Marković, prenosi B92. Opširnije ovde: PREKINUTA proizvodnja u Fiatu do 3. septembra

U okviru tradicionalne manifestacije “Dani otvorenih dvorišta”, 13. po redu, priznanje Najlepše dvorište u 2019. poneli su Milanče i Ana Obradović iz Lužnica, drugoplasirani su Radiša Radosavljević iz Svetinje, a treće mesto osvojila je Zorica Stamenković iz Poskurica. Pehari i nagrade su najboljima uručeni na prigodnoj svečanosti u Skupštini grada. Opširnije ovde: Dvorište porodice Obradović u Lužnicama najlepše u Šumadiji.

U privatnoj srednjoj školi “Srednja medicinska i IT Gimnazija” u toku je upis đaka u novu školsku godinu za obrazovne profile elektrotehničar informacionih tehnologija, medicinska sestra tehničar i tehničar dizajna grafike. Iz “Srednje medicinkse i IT Gimnazije” pozivaju buduće srednjoškolce i njihove roditelje da se upoznaju sa radom ove škole i uvere u kvalitet obrazovanja koji pruža. Opširnije ovde: Nova srednja škola u Kragujevcu: Medicinski i IT smerovi, upis u toku.

Na Šumaričkom jezeru postavljena je maketa dinosaurusa, a obavljaju se i završni radovi na izgradnji druge faze, odnosno proširenju Avantura parka, koji će biti otvoren krajem sledeće nedelje, potvrdili su za InfoKG u Gradskoj turističkoj organizaciji Kragujevac. Za te namene utrošeno je 8,4 miliona dinara, a novac su obezbedili Ministarstvo za trgovinu, turizam i telekomunikacije, kao i lokalna samouprava. Opširnije ovde: Stigao DINOSAURUS na Šumaričko jezero.

Među 130 putnika koji su u četvrtak ujutru evakuisani iz aviona nemačke kompanije “Lufthanza" na Aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu zbog dojave da je u letelici bomba, nalazile su se i četiri Kragujevčanke. To je potvrdila za InfoKG poznata Kragujevčanka Vesna Despotović sa kojom su i članice mlade ženske košarkaške reprezentacije Srbije iz našeg grada Marta Vulović, Nevena Naumčev i Nevena Dimitrijević. Dodaje i da su igračice dobro, ali da su umorne. Opširnije ovde: Drama na aerodromu u Beogradu zbog dojave o bombi: Među 130 evakuisanih putnika iz aviona četiri Kragujevčanke.

Javno komunalno preduzeće “Šumadija” zanovilo je vozni park sa dva nova kamiona marke “Opel”, a za te namene je iz sopstvenih sredstava izdvojilo šest miliona dinara. Iz “Šumadije” poručuju da su ovi kamioni namenjeni za prevoz robe, alata, materijala i zaposlenih. Opširnije ovde: “Šumadija” kupila dva kamiona za šest miliona.

Apsolutnu pobedu na direktnim izborima za prvog čoveka Kragujevca, kada bi oni bili održani ove nedelje, odneo bi bivši gradonačelnik Veroljub Stevanović, pokazuju rezultati dva istraživanja sprovedena nedavno u našem gradu, nezvanično saznaje InfoKG. Opširnije ovde: Da se ove nedelje u Kragujevcu održavaju IZBORI ZA GRADONAČELNIKA evo ko bi odneo APSOLUTNU POBEDU.

Rebalans budžeta grada Kragujevca za 2019. usvojen je na 26. sednici Skupštine grada. Na ovaj način budžet će biti uvećan za oko 1,5 milijardi i iznosiće više od 8,7 milijardi dinara. Sednicu je obeležila žustra rasprava vlasti i opozicije, a najglasniji su bili bivši i sadašnji gradonačlenik Veroljub Stevanović i Radomir Nikolić. Opširnije ovde: Usvojen rebalans budžeta za 2019. uz žustru raspravu vlasti i opozicije i Stevanović i Nikolić “ZARATILI” oko kreditnog zaduženja “Šumadije” i kupovine Zastavinog servisa

Kragujevac je jedan do gradova sa kojim Indonezija želi da podigne saradnju na viši nivo. To je prilikom posete našem gradu izjavio ambasador ove zemlje u Srbije, Mohamad Čandra. Dodaje i da kragujevačka kompanija Prizma ima već dugogodišnju saradnju sa Indonezijom, što su, kako kaže, dobri preduslovi za nastavak i proširirenje saradnje u oblasti trgovine i ekonomije. Opširnije ovde: Ambasador Indonezije posetio Kragujevac, najavljeno proširenje saradnje u oblasti trgovine i ekonomije.

Ostale vesti iz rubrike Info pročitajte OVDE.