InfoKG - 7 dana

InfoKG 7 dana: Parking, Zastavina ambulanta, Urošević, Fiat, Petković, origami, planinar...

Autor: InfoKG
10:00 | Nedelja, 16 06 2019

U Kragujevcu su nedelju za nama obeležili: Počeo s radom PARKING kod Robne kuće, zdravstveni negovatelj novi smer u Medicinskoj školi, naš grad dobija Institut za informacione tehnologije, konačno sanacija “Ćiftine ćuprije", pokrenuta likvidacija Zastavine ambulante, održani Dani Izraela, Sajam knjiga na Šumadija sajmu, Urošević: Neznanje u vođenju Grada - sudbina Zastavine ambulante preti i drugim ustanovama i preduzećima, LDP uputio otvoreno pismo gadonačelniku: Vi ste likvidacioni upravnik bez licence, zelene površine po gradu zapuštene, radnici Fiata na plaćenom odsustvu do kraja godine - radiće samo po potrebi, protestna vožnja protiv linijskih taksista, Petković: Zastava oružje već ugovorila izvoz do kraja 2020. vredan 80 miliona dolara, naš grad dobio specijalni kontejner origami, poginuo kragujevački planinar Miroljub Petrović na Komovima u Crnoj Gori, održan 24. protest "1 od 5 miliona"...

Posebno parkiralište "Trg Svetog Đorđa" kod Robne kuće Beograd, koje je zbog rekonstrukcije bilo zatvoreno od 17. aprila, u ponedeljak je počelo sa radom.  JKP Šumadija je iz sopstvenih sredstava finansirala rekonstrukciju parkirališta i vrednost izvrsenih radova je 5.3 miliona dinara, a izradu trotoara i staza oko parkirališta finansira Gradska uprava. Opširnije ovde: Počeo s radom PARKING kod Robne kuće, evo koliko je koštala rekonstrukcija.

Medicinska škola „Sestre Ninković“ u predstojećoj školskoj godini uvodi novi, trogodišnji smer - zdravstveni negovatelj, koji će pohađati maksimalno 30 učenika. Opširnije ovde: ZDRAVSTVENI NEGOVATELJ novi smer u Medicinskoj školi.

Vlada Republike Srbije donela je Odluku o osnivanju Instituta za informacione tehnologije u Kragujevcu, koji će biti nova članica ovdašjeg Univerziteta. Formiranjem Instituta za informacione tehnologije objedinjuje se više naučnih polja, i to kroz primenu informacionih tehnologija u prirodno-matematičkim, tehničko-tehnološkim, medicinskim, biotehničkim i društvenim naukama, čime se uspostavlja bliža saradnja između istraživačkih grupa sa različitim fokusima istraživanja. Opširnije ovde: Kragujevac dobija INSTITUT ZA INFORMACIONE TEHNOLOGIJE, očekuje se povatak naučne dijaspore.

Pešački most preko Lepenice "Ćiftina ćuprija" biće zbog sanacije zatvoren od 15. juna. Predviđeno je da radovi vredni oko 11 miliona dinara, budu završeni u roku od 45 dana. Opširnije ovde: KONAČNO sanacija “Ćiftine ćuprije", evo šta će sve biti urađeno i koliko će to da košta

Agencija za privredne registre pokrenula je likvidacioni postupak za Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika. Iz Gradske uprave portal InfoKG saznaje da je nadležnom ministarstvu poslat hitan dopis i molba za sastanak sa ministrom kako bi se pronašao način da se "Zastavina ambulanta" sačuva, a sa druge strane, Savez samostalnih sindikata Kragujevca tvrdi da se na ovaj postupak samo čekalo, tj. da se sve radi s namerom. Opširnije ovde: ZASTAVINA AMBULANTA na putu bez povratka: Pokrenuta LIKVIDACIJA, Grad pokušava da je spasi, SSS tvrdi: "Namerno"!

U Kragujevcu je održana manifestacija pod nazivom "Dani Izraela" na kojoj je ta zemlja predstavila svoju kulturu, tradiciju, običaje. Građani su bili u prilici da osete ukuse izraelskih specijaliteta, vide plesove, čuju muziku... Opširnije ovde: Počeli DANI IZRAELA: Kultura i ukusi kuhinje, razgovori o saradnji u IT sektoru.

Sajam knjiga i grafike danas će biti zatvoren na Šumadija sajmu. Na manifestaciji se predstavlja više od 30 izdavačkih kuća, koje posetiocima nude sajamske popuste. Opširnije ovde: Otvoren Sajam knjiga i grafike na Šumadija sajmu

"Sva aktuelna dešavanja u vezi sa Zavodom za zdravstvenu zaštitu radnika (Zastavina ambulanta), nad kojim je pokrenut postupak likvidacije, samo su još jedan dokaz nesposobnosti i nemarnosti gradske vlasti. Takvu sudbinu će, ukoliko ne dođe do hitne promene vladajuće strukture, izvesno doživeti i ostale ustanove i preduzeća čiji je osnivač Grad Kragujevac", smatra predsednik Gradskog odbora Srpskog pokreta obnove, Milan Urošević. Opširnije ovde: UROŠEVIĆ: Neznanje u vođenju Grada, sudbina ZASTAVINE AMBULANTE preti i drugim ustanovama i preduzećima.

Gradski odbor LDP-a gradonačelniku Kragujevca Radomiru Nikoliću uputio je otvoreno pismo povodom likvidacije Zavoda za zdravstvnu zaštitu radnika. Opširnije ovde: LDP uputio OTVORENO PISMO gadonačelniku: Vi ste likvidacioni upravnik bez licence.

Šumarice, korito Lepenice i zelene površine u mnogim gradskim naseljima obrasli su visokom travom. Pitali smo nadležne u JKP "Šumadija" zašto su delovi grada zapušteni, kakav je plan košenja za naredni period i ima li dovoljno radnika za te poslove? Opširnije ovde: ZELENE POVRŠINE po gradu ZAPUŠTENE: Zašto i gde se sređuje?

Radnici kompanije FCA Srbija od 17. juna do kraja 2019. biće na plaćenom odsustvu do 87 radnih dana, a to znači da će povremeno biti pozvani na posao, jer će se u tom periodu proizvodnja obavljati u skladu sa potražnjom. To je za InfoKG potvrdio predsednik Samostalnog sindikata kompanije FCA Srbija, Zoran Marković. Opširnije ovde: Radnici Fiata na plaćenom odsustvu do KRAJA GODINE, radiće samo po potrebi.

Kragujevačkim ulicama prošla je u četvrtak velika kolona taksi vozila u kojoj su se, pored samostalnih taksi peduzetnika, našli i vozači Pink i Panda taksija. Gradonačelniku su predati zahtevi - uklanjanje linijskih taksista sa ulica i onih koji voze bez TX tablica. Ako se zahtevi ne ispune, taksisti prete radikalizacijom protesta, pa možda čak i blokadom grada. Opširnije ovde: Protestna vožnja protiv LINIJSKIH TAKSISTA, najava radikalizacije, možda i blokade grada.

Kompanija “Zastava oružje” ugovorila je izvoz gotovo kompletne proizvodnje do kraja 2020. godine, čija se vrednost procenjuje na oko 80 miliona dolara. To je za InfoKG izjavio generalni direktor kragujevačke namenske Mladen Petković. Dodaje da je u prvom kvartalu ove godine, u odnosu na isti period 2018. povećana proizvodnja za 10 odsto, kao i da su potpisani novi ugovori “teški” 25 miliona dolara. Najavljuje da će se u narednom periodu sa povećanjem proizvodnje stvoriti mogućnosti za nova zapošljavanja. Opširnije ovde: Petković: Zastava oružje već ugovorila izvoz do kraja 2020. vredan 80 miliona dolara.

Kompanija “Sekopak” poklonila je gradu Kragujevcu specijalni kontejner “Origami” za sakupljanje staklene ambalaže, koji je postavljen na zelenoj površini u blizini Trga Vojvode Radomira Putnika. Opširnije ovde: Kragujevac dobio specijalni kontejner ORIGAMI

Kragujevčanin Miroljub Petrović (58) poginuo je tokom planinarenja na Komovima, saopštila je Gorska služba spasavanja Crne Gore. Opširnije ovde: Poginuo kragujevački planinar Miroljub Petrović na Komovima u Crnoj Gori.

Protest "1 od 5 miliona" održan je u Kragujevcu 24. put, uz prisustvo manje od 100 građana. Opširnije ovde: ŠAČICA od 5 miliona na 24. protestu u Kragujevcu

Ostale vesti iz rubrike Info pročitajte OVDE.