InfoKG - 7 dana

InfoKG 7 dana: Plate, SG, Studentski centar, portret, 50 najmoćnijih, Nova godina, Jugo...

Autor: InfoKG
10:00 | Nedelja, 05 01 2020

U Kragujevcu su nedelju za nama obeležili: Od Kragujevčana veće plate imaju Kostolčani, Lajkovčani, Borani i Piroćanci, na poslednjoj sednici lokalnog parlamenta u 2019. donete odluke o 25 manifestacija i ulicama, pa izglasali i novog ombudsmana, DRI pronašla nepravilnosti u Studentskom centru, direktor tvrdi da su otklonjene, portret Milana Stojčevića u galeriji fotografija bivših predsednika opštine i gradonačelnika Kragujevca, objavljena lista 50 najmoćnijih u Kragujevcu u 2019., Kragujevčani u Novu godinu ušli sa Ribljom čorbom, doček protekao mirno, Novak prva beba u 2020. u Kragujevcu, nova povlašćena kategorija građana koji koriste javni prevoz, InfoKG u 2019. ostvario više od 3 miliona poseta, grčki novinar o svojoj avanturi na 4 točka - od Minhena do Kragujevca Jugom starim 35 godina, Gradsko veće utvrdilo cene boravka dece u gradskim vrtićima...

Prosečna neto plata u Kragujevcu u oktobru 2019. iznosila je 52.302 dinara, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku. Zanimljivo je da su od Kragujevčana, veće prosečne neto zarade imali, između ostalih, Kostolčani, Lajkovčani, Borani i Piroćanci... Opširnije ovde: Od Kragujevčana veće plate imaju Kostolčani, Lajkovčani, Borani i Piroćanci... Kaskamo za Beogradom za 15.412 dinara

Na poslednjem zasedanju lokalnog parlamenta u 2019., 30. po redu, doneta je odluka o 25 manifestacija u oblasti kulture od značaja za grad Kragujevac. Usvojeni su i predlozi akata iz oblasti prostornog i urbanističkog planiranja, odnosno Izmenu dela Plana generalne regulacije Nova Kolonija – Pivara, Radne zone Sobovica, Plana generalne regulacije Centar – Stara varoš, uz ulicu Svetozara Markovića i Predlog plana detaljne regulacije ulice Crvenog krsta u naselju Bubanj. Pored toga, odbornici su za Lokalnog ombudsmana postavili Vesnu Stojadinović. Opširnije ovde: Odbornici se sastali poslednji put u 2019.: Doneli odluke o 25 manifestacija i ulicama, pa izglasali i novog ombudsmana.

Državna revizorska institucija pronašla je nepravilnosti u obračunu i isplati zarada, javnim nabavkama i raspodeli prihoda i primanja u kragujevačkom Studentskom centru, piše N1. Po nalazu revizora suprotno zakonu isplaćeno je 3,27 miliona dinara. Direktor Studentskog centra tvrdi da je većina preporuka iz kontrole revizora otklonjena i da za kraj procedure ostaje izrada "odazivnog izveštaja", u roku od 90 dana. Opširnije ovde: DRI pronašla nepravilnosti u Studentskom centru, direktor tvrdi da su otklonjene.

Galerija fotografija bivših predsednika opštine i gradonačelnika Kragujevca dopunjena je portretom Milana B. Stojčevića, predsednika Kragujevačke Opštine, prvog izabranog predsednika koji je tu dužnost obavljao u periodu od 20. januara 1921. godine do 31. avgusta 1923. godine. Opširnije ovde: Portret Milana Stojčevića u galeriji fotografija bivših predsednika opštine i gradonačelnika Kragujevca

Portal InfoKG objavio je listu 50 najmoćnijih u Kragujevcu u 2019. Opširnije ovde: 50 najmoćnijih u Kragujevcu u 2019.

U Kragujevcu je tradicionalnim vatrometom označen početak Nove 2020. godine, a građani su bili u prilici da sinoć uživaju u novogodišnjem koncertu na Trgu kod krsta na kom su nastupile grupe Epilog, a potom i Riblja čorba. Iz dežurnih službi su poručili da je doček Nove godine u našem gradu protekao mirno. Opširnije ovde: Kragujevčani u Novu godinu ušli sa Ribljom čorbom, doček protekao mirno.

Novak je prvorođena beba u Novoj 2020. godini u Kragujevcu, težak je 3,4 kilograma, treća dete u porodici Pantović. Predstavnici grada mami prvorođene bebe u 2020. uručili su poklon čestitku u vrednosti 100.000 dinara. Opširnije ovde: Novak prva beba u 2020. u Kragujevcu, od grada 100.000.

Povlašćene kategorije građana koji koriste javni prevoz brojnije su za jednu - učenici osnovnih i srednjih škola koji imaju prebivalište na teritoriji grada Kragujevca, a pohađaju školu na teritoriji druge jedinice lokalne samouprave. Opširnije ovde: Nova povlašćena kategorija građana koji koriste javni prevoz, obradovaće se đaci.

Gradski informativni portal InfoKG i dalje obara rekorde posećenosti, a u prilog tome govori i podatak da je naš sajt samo u decembru ostvario više od 400.000 poseta. Uzmajući u obzir celu 2019. godinu ostvarili smo preko 3 miliona poseta, čime smo premašili sve rekorde posećenosti od početka rada sajta 2015. To znači da se InfoKG svrstava među najposećenije portale lokalnog karaktera u čitavoj zemlji i ubedljivo je najčitaniji sajt u gradu. Opširnije ovde: InfoKG i dalje obara rekorde: U 2019. ostvareno više od 3 miliona poseta.

Grčki novinar prešao je "Zastavinim" Jugom 55L starim 35 godina 1.300 kilometara od Minhena do Kragujevca i o tome objavio reportažu na sajtu atinskog dnevnika Proto tema, piše Beta, a prenosi B92. Opširnije ovde: Grčki novinar o svojoj avanturi na 4 točka: Od Minhena do Kragujevca Jugom starim 35 godina.

Cena boravka dece u vrtićima predškolskih ustanova “Nada Naumović” i “Đurđevdan” u 2020. godini, koju će roditelji ili stratelji plaćati na mesečnom nivou, biće 3.430, a za pripremni predškolski program 3.224 dinara. To je poručeno sa sednice Gradskog veća na kojoj je doneto rešenje o utvrđivanju ekonomske cene programa vaspitanja i obrazovanja u predškolskim ustanovama čiji je osnivač grad Kragujevac za 2020. godinu. Opširnije ovde: GV: Utvrđene cene boravka dece u gradskim vrtićima.

Ostale vesti iz rubrike Info pročitajte OVDE.