InfoKG - 7 dana

InfoKG 7 dana: Porodilište, rupa, stanovi, Viška ulica, Centri izvrsnosti, Vučić, beživotno telo, vešala...

Autor: InfoKG
10:00 | Nedelja, 10 02 2019

U Kragujevcu su nedelju za nama obeležili: U porodilištu proslavljanje rođenja dece na nesvakidašnji način, u našem gradu 26 prijava roditelja koji sumnjaju da su im nakon rođenja otete bebe, sanirana rupa “noge da polomiš” u Pešačkoj zoni, omogućeno elektronsko plaćanje u Gradskoj upravi, humani Kragujevčani u 2018. volontirali više od 40.000 sati u Crvenom krstu, otvaranje Regionalnog centra za obolele od demencije i Alchajmerove bolesti do 1. maja, ključevi 94 stana mladim naučnicima početkom marta, problemi meštana Viške ulice: “Bez gumenih čizama nigde, taksi neće ni da dođe”, nastavak izgradnje Centara izvrsnosti krajem februara, Vučić: Uskoro početak izgradnje jeftinih stanova u Kragujevcu, Pronađeno beživotno telo u šumi, Privođenje zbog nošenja makete vešala na protestu "1 od 5 miliona"...

Najradosnije mesto u Kragujevcu je bez sumnje drugi spart ovdašnjeg Kliničkog centra, a to dokazuje na hiljade ispisanih poruka na svakom centimetru “zidova sreće”, kako ih popularno zovu, piše Blic. Opširnije ovde: Najradosnije mesto u Kragujevcu: Proslavljanje rođenja dece na nesvakidašnji način.

Javnost u Srbiji nedavno je uznemirila vest o pronalasku tela 13 beba u zamrzivaču u bolnici u Kraljevu. U šest gradova u Srbiji podneto je 85 prijava roditelja koji sumnjaju da su im nakon rođenja otete bebe, od čega 26 u Kragujevcu. Opširnije ovde: U Kragujevcu 26 prijava roditelja koji sumnjaju da su im nakon rođenja otete bebe

U Pešačkoj zoni postavljen je novi poklopac šahta kišne kanalizacije, koji je bio polomljen i predstavljao je opasnost za građane. Posle pisanja portala InfoKG o rupi u Pešačkoj zoni za koju građani kažu da “mogu noge da se polome”, prvobitno je bila obeležena na “inovativan” način i to drvenom fosnom i znakom, a potom je sanirana. Opširnije ovde: U Pešačkoj zoni “noge da polomiš”, NAPOKON: “Inovativno” obeležena rupa “noge da polomiš” u Pešačkoj zoni i SANIRANA rupa “noge da polomiš” u Pešačkoj zoni.

Na šalterima Gradske uprave postavljeno je sedam POS (Point of Sale) terminala, koji građanima omogućavaju elektronsko plaćanje administrativnih taksi bez popunjavanja uplatnica, provizije i čekanja u redovima kod banaka ili poštanske štedionice. U planu je da se POS terminal uskoro postavi u Gradskoj poreskoj upravi u ulici Branka Radičevića 9. Opširnije ovde: Omogućeno ELEKTRONSKO PLAĆANJE u Gradskoj upravi, BEZ popunjavanja UPLATNICA i PROVIZIJE.

"Humani Kragujevčani uložili 40.464 sata volonterskog rada u Crvenom krstu tokom 2018. godine da pomognu, olakšaju i unaprede kvalitet života svojim sugrađanima. Ovaj podatak objavljen je na dan kada je pre 143 godine osnovano Srpsko društvo Crvenog krsta. Opširnije ovde: Humani Kragujevčani u 2018. volontirali više od 40.000 sati u Crvenom krstu.

Regionalni centar za obolele od demencije i Alchajmerove bolesti u Ravnom Gaju, prvi te vrste ne samo u Srbiji, već i u regionu, počeće sa radom do 1. maja, a funksionisaće pod okriljem Zavoda za smeštaj odraslih „Male Pčelice“. Opširnije ovde: Otvaranje Regionalnog centra za obolele od demencije i Alchajmerove bolesti do 1. maja.

Ključevi 94 stana biće dodeljeni mladim naučnicima i istraživačima početkom marta, iako je to prvobitno bilo planirano za sredinu februara, izjavio je za InfoKG rektor Univerziteta u Kragujevcu, Nenad Filipović. Dodaje da je do promene termina došlo isključivo zbog papirologije. Premijerka Ana Brnabić ranije je najavila da će prisustvovati dodeli ključeva stanova mladim naučnicima. Opširnije ovde: Ključevi 94 stana mladim naučnicima početkom marta.

Kretanje u gumenim čizmama, rupe po putu, a samim tim i bare na sve strane, pa i otežano upravljanje automobilima, samo su neki od problema meštana Viške ulice u Ilićevu, koja nije asfaltirana. Pitaju se da li je moguće da u gradskom naselju u 21. veku se tako živi i apeluju na nadležne da im afsaltiraju ulicu. Međutim, u Gradskoj upravi kažu da nije u planu da u skorijoj budućnosti Viška ulica bude asfaltirana i dodaju da će je čim se stovre vremenski uslovi posutim kamenim materijalom. Opširnije ovde: Problemi meštana Viške ulice: “Bez gumenih čizama nigde, taksi neće ni da dođe”.

Izgradnja Centara izvrsnosti u Kragujevcu trebalo bi da bude nastavljena krajem ovog meseca, dok je plan da svi radovi budu okončani u novembru 2019., izjavio je za InfoKG rektor ovdašnjeg Univerziteta, Nenad Filipović. Dodaje da je do prekida izgradnje i prologiranja rokova za završetak radova došlo zbog kadrovskih promena u Jedinici za upravljanje projektima i papirologije. Opširnije ovde: Nastavak izgradnje CENTARA IZVRSNOSTI krajem februara.

U Kragujevcu će uskoro početi izgradnja jeftinih stanova za pripadnike snaga bezbednosti. To je danas najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, prilikom  početka gradnje jeftinih stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Vranju, koja je istovremeno startovala i u Nišu. U prvoj fazi projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti predviđena je izgradnja ukupno 8.022 stana u Vranju, Nišu, Kralјevu, Kragujevcu, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici i Beogradu. Opširnije ovde: Vučić: Uskoro početak izgradnje jeftinih stanova u Kragujevcu.

Beživotno žensko telo pronađeno je u šumi u Korićanima. Sumnja se da je reč o S. Đ. (42), koja je nestala krajem novembra prošle godine. Opširnije ovde: Pronađeno beživotno žensko telo u šumi u Korićanima

Zbog nošenja makete vešala na protestu „Jedan od pet miliona“ održanom u Kragujevcu šesti put, priveden je Slobodan Stefanović Boba. Opširnije ovde: Zbog nošenja makete vešala na protestu „Jedan od pet miliona“ održanom u Kragujevcu šesti put, priveden je Slobodan Stefanović Boba. Opširnije ovde: Privođenje zbog nošenja VEŠALA na protestu "1 od 5 miliona", javnost podeljena oko njihove simbolike

Ostale vesti iz rubrike Info pročitajte OVDE.