InfoKG - 7 dana

InfoKG 7 dana: Stojadinović napustio ZZŠ, “Veprovi” dobili teren, uskoro otvaranje Avantura i Kreativnog parka, godišnjica NATO agresije, Kragujevac u znaku čokolade…

Autor: Branko Vukašinović
10:00 | Nedelja, 26 03 2017

U Kragujevcu su nedelju za nama obeležili: Bojan Stojadinović napustio odborničku grupu Zajedno za Šumadiju, „Veprovi“ najavili, pa otkazali protest zbog terena, grad im izašao u susret, „Fiat“ obradovao ugrožene mališane poklonima, a zaposlene vodi na utkamicu Juventusa, postavljanje veštačke trave na „Čika Dači“ u završnoj fazi, ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović vanredno obišla radove na deonici autoputa Kragujevac - Batočina, most preko reke Lepenice kod hale “Jezero“ zatvoren za saobraćaj zbog sanacije, raspisan tender za izgradnju Avantura parka, violinu ukradenu jednom kolekcionaru u Parizu, srpska policija pronašla u Kragujevcu, godišnjica NATO agresije, Sajam čokolade na kragujevačkom sajmištu, uskoro otvaranje Kreativnog parka, rešavanje problema u Preduzeću za izgradnju grada.

Posle devet godina provedenih u klupama Skupštine grada Kragujevca, od kojih pet godina na čelu Odborničke grupe Zajedno za Šumadiju, Bojan Stojadinović političku karijeru nastavlja kao samostalni, opozicioni odbornik. Lider ZZŠ Veroljub Stevanović tvrdi da je atmosfera u ovoj političkoj organizaciji nikad bolja. Opširnije o dešavanjima u ZZŠ ovde: Stojadinović napustio Odborničku grupu ZZŠ: "Stranka počela da gubi programski identitet", Da li se ljulja u ZZŠ? Stevanović: Atmosfera nikad bolja! i Stevanović na mitingu SNS-a?

Šampioni Srbije u američkom fudbalu, “Divlji veprovi” najavili protest ispred zgrade Skupštine grada, zbog višegodišnjih problema sa terenom za igru, pa ga otkazali, jer su postigli dogovor sa lokalnom samoupravom. Kompletnu vest pročitajte ovde: Otkazan protest Veprova ispred SG, ipak im odobrena veštačka trava.

U okviru obeležavanja Međunarodnog dana sreće, kompanija FCA Srbija obradovala je poklonima i zabavnim porgramom 30 mališana iz socijalno ugroženih porodica u Kragujevcu. Pored toga, zaposleni u kompaniji FCA Srbija Igor Jakovljević i Vladimir Stolović pobednici su kviza „Deca na terenu sa Juventusom“, a kao nagradu su osvojili odlazak sa svojim mališanima na utakmicu Juventus – Kjevo. Opširnije ovde: Fiat poklonima obradovao ugrožene mališane i Fiat vodi zaposlene na utakmicu Juventusa.

Radovi na postavljanju veštačke trave na prvom pomoćnom terenu stadiona “Čika Dača” su u završnoj fazi. Kompletnu vest pročitajte ovde: Postavljanje veštačke trave na “Čika Dači” u završnoj fazi.

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović vanredno obišla radove na deonici autoputa Kragujevac - Batočina i nije zatekla ni jednog jedinog radnika. Iz Preduzeća za puteve Kragujevac, koje izvodi radove na ovoj deonici, tvrde da su radnici juče bili na gradilištu. Opširnije ovde: Autoput Kragujevac - Batočina: Ministarka “banula”, a radnika nigde.

Most preko reke Lepenice kod hale “Jezero“ zatvoren je za saobraćaj zbog sanacije, a radovi će trajati narednih 30 dana. Opširnije ovde: Sanacija mosta preko Lepenice, bez saobraćaja mesec dana.

GTO Kragujevac raspisala je tender za nabavku dobara sa pratećim uslugama i radove na izgradnji Avantura parka kod jezera u Šumaricama, čije je otvaranje planirano tokom maja meseca. Kompletnu vest pročitajte ovde: AVANTURA PARK: Raspisan tender za izgradnju i opremu, otvaranje u maju.

Violinu ukradenu jednom kolekcionaru u Parizu, srpska policija je pronašla u Kragujevcu i predala je nadležnima na svečanosti u ambasadi Francuske. Opširnije ovde: Violina ukradena u Parizu pronađena u Kragujevcu.

Povodom obeležavanja 18 godina od početka NATO bombardovanja na tadašnju Saveznu Republiku Jugoslaviju danas je održan komemorativni skup u kasarni Milan Blagojević, a venci su položeni i kraj spomenika “Uspenje“. Posađeno je i drvo mira u dvorištu Osnovne škole “Treći kragujevački bataljon”. Opširnije ovde: Godišnjica NATO agresije i Kragujevac odao poštu žrtvama NATO bombardovanja.

Sajam čokolade, kafe i toplih napitaka otvoren je na kragujevačkom sajmištu i danas će biti završen. Posetiocima se predstavlja više od 20 izlagača iz zemlje i inostranstva. Opširnije ovde: Kragujevac u znaku čokolade.

Kreativni park, koji se nalazi na prostoru između bazena i Fakulteta inženjerskih nauka, svečano će biti otvoren početkom aprila. Šta se sve nalazi u okviru ovog novog igrališta pročitajte i pogledajte ovde: Otvaranje Kreativnog parka početkom aprila

U "Preduzeću za izgradnju grada" u toku je preregistracija računa kod NBS, a grad je odobrio subvencije u iznosu od 40 miliona dinara, te će zaposleni primiti zarade za januar i februar, zbog čijeg kašnjenja je i deo radnika u štrajku. Kompletnu vest pročitajte ovde: "Preduzeće za izgradnju grada" sređuje problem sa računima, zaposlenima zaostale zarade.

Ostale vesti iz rubrike INFO pročitajte OVDE.